avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu demersurile pe care trebuie sa le fac in situatia urmatoare:
-am un copil nascut in 18 martie 2017, primesc indemnizatia de crestere pentru el pana in data de 18 feb 2019 cand ar fi trebuit sa ma intorc la munca
-sunt gravida, o sa nasc la sfarsitul lunii ianuarie(aprox.)
Din cate am inteles o sa se prelungeasca concediul de crestere a copilului insa nu am inteles pe deplin pasii pe care trebuie sa ii urmez
Intrebarile mele se refera la:
-dreptul tatalui de a-si lua o luna de concediu pentru cresterea primumului nascut_din 18 feb pana in 18 martie 2019). In acest caz eu pot fi in concediu pt al doilea nascut?
-cum se va calcula indemnizatia pentru al doilea bebe? Din cate am inteles ramane aceasi pe care o primesc acum. Situatia se schimba daca tatal intra in concediu pentru dreptul lui la o luna de concediu?
-stimulentul de inserie se mai aplica in cazul meu? Eu o sa raman in concediu pentru al doilea bebe, nu ma reintorc la munca.

Alte discuții în legătură

Concediu maternal si al doilea bebe daniela555 daniela555 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele privinte: -conform legii la un an si 11 luni de concediu de maternitate trebuie sa ma reintorc la servici, sotul meu ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.doresc urgent raspuns. am nascut pe data 08 august ... felicia bz felicia bz Buna ziua.doresc urgent raspuns. Am nascut pe data 08 august 2018 eram in crestere copil pana la 2 ani. In data de 14 octombrie 2019 am nascut cel de-al ... (vezi toată discuția)