avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternal si al doilea bebe
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternal si al doilea bebe

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele privinte:

-conform legii la un an si 11 luni de concediu de maternitate trebuie sa ma reintorc la servici, sotul meu avand dreptul la o luna de concediu si el
Aceasta luna de concediu al lui se poate lua oricand in decursul acestor 2 ani sau doar dupa ce cei 1 an si 11 luni ale mele de concediu s-au terminat?
Doresc sa raman insarcinata si daca e posibil sa trec dintr-un concediu de maternitate in altul (dpdv financiar e mai ok pt mine) In cazul in care sotul meu ia acesta luna de concediu( in ianuarie 2019 de ex), concediul meu se prelungeste pana in 18 martie 2019?, astfel el pot naste al doilea bebe pana la aceasta data si astfel sa intru in concediu pt el fara a trebui sa ma reangajez sau sa intru in pre-post natal?

Deasemenea, daca nu reusesc sa raman insarcinata pt a beneficia de stimulentul de insertie va trebui sa ma intorc la servici pana la 18 ianuarie 2019. In acest caz daca raman insarcinata in timpul cat am dreptul la acest stimulent si nasc al doilea bebe, il mai primesc in timpul concediului pre-post natal si apoi in concediu de maternitate pt al doilea bebe sau doar cat lucrez efectiv?

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie ! mariolariu2 mariolariu2 Buna ziua ! Va solicit ajutorul intr-o problema legata de acordarea stimulentului de insertie. Eu sunt angajata pe perioada determinata pana in 16.10.2012 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Anutzelu04 Anutzelu04 Buna ziua. În luna octombrie 2017 m-am întors la munca din concediu de maternitate. Copilul face 3 ani în mai 2019.Acum sunt gravidă și voi naște în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil luciana55 luciana55 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu demersurile pe care trebuie sa le fac in situatia urmatoare: -am un copil nascut in 18 martie 2017, primesc indemnizatia ... (vezi toată discuția)