avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate 2014maria

Activitate 2014maria

ok, va multumesc!
Buna ziua!
Suntem la un pas de finalizarea succesiunii, in Giurgiu, dar nu am reusit sa scot certificatul fiscal de la Primaria Grumazesti, jud. Neamt deoarece invoca eroarea materiala, greseala de redactare a numelui ( in sentinta judecatoreasca din 1999 dar si in titlul de proprietate din 2000, defuncta este trecuta Vulcan in loc de Vilcan). Notarul care se ocupa de procedura a luat legatura cu cei din primarie dar nu a reusit sa ajunga la un numitor comun. Noi am solicitat sa elibereze un fiscal pe numele celei inregistrata in primarie, persoana care a achitat impozite si care a beneficiat de subventie. Cum ne sfatuiti sa procedam? Sa contactam un notar din Targu Neamt? Va multumesc anticipat!
3 frati mostenitori. Primul parinte al acestora decedeaza in 2017. Agonisela parintilor (banii pentru ,,zile negre") sunt numarati in prezenta lor si cu acordul acestora sunt luati de cel mai mare, pensionar fiind, sa se ocupe de toate cele. Actele de proprietate, titlurile, sunt luate pe furis, fara stirea mamei sau a fratilor, tot de cel mare,fara a fi inventariate, etc.
2019 decedeaza si mama, dupa 2 ani de chin ( aceasta fiind paralizata), timp in care fratele mare nu se ocupa de ea fiindca ii cheltuie toti banii ( care considera ca I se cuvin deoarece parintii lui l-au ajutat toata viata pe fratele mijlociu, I-au crescut acestuia copilul - fratele fiind divortat legal de 2 ori, si fara acte nu se mai stie de cate ori -I-au platit toata viata ratele fratelui mijlociu, etc), fratele mijlociu nu mai avea ce sa ia de la batrina si atunci era sufficient sa treaca de 4 ori pe an, iar celui mic, fiindca e mai mic, nu are copii, nu cheltuie bani pe masini, firme, tine la parintii lui (el se ocupa si inainte de acestia - spitale, cumparaturi, medicamente, bani si tot ce mai implica batrinetea) ii revine ,,sarcina" de a se ocupa de mama, fiecere avind casa lui.
Fratele cel mic, fara copii, dupa decesul tatalui, ii roaga pe fiecare dintre fratii mai mari (tinind cont ca acestia au copii) sa se ocupe de batrana, el cedandu-le partea ce I-ar reveni la mostenire. Fratii refuza si acesta nu are ce face, se ocupa vrand-nevrand de mama.
Se fac aproape 2 ani de la decesul mamei, fratele cel mic s.a ocupat de tot (inmormintare, pomeni, casa, plata renel, impozite, etc) timp in care fratii cei mari nu au avut nicio grija si pana in present nu vor sa dea bani sa se deschida succesiunea (actele fiind la unul din ei) si ar dori sa-si imparta intre ei 2 mostenirea, ,, ala mic are bani si nu are copii".
Sunt martori, sunt documente care sustin tot ce am prezentat eu.
Cum ne sfatuiti sa procedam in acest moment, eu fiind sotia fratelui cel mic, deoarece sotul meu dupa ultima intilnire cu fratii lui este frt hotarit sa-i actioneze in judecata desi eu as dori sa ,, ne avem bine" dar pana la urma e hotarirea lui.
Va multumesc!
Pe 15 dec 2014, sotul meu a plecat la vanatoare colectiva, pentru care avea autorizatie, mentionez ca acesta este vanator de 40 de ani si este cu toate taxele, care nu sunt tocmai mici, la zi; a fost oprit de un paznic de vanatoare al unui alt ocol sa astepte venirea politiei care ar fi fost sesizata prin 112 de catre un ,,binevoitor", ca s-au auzit focuri de arma. A asteptat politia ( ca un fraier) si a fost dus la sediul acesteia, ca ultimul infractor, retinandui-se arma si munitia fiindca vanatul detinut la momentul retinerii nu figura pe autorizatia de vanatoare( era vorba de o pasare, sa nu va ganditi la altceva ). Se face o luna si jumatate si sotul meu nu a primit nimic scris de la politie cu privire la fapta comisa.
1. Tinand cont ca era cu taxelele la zi, pe acea autorizatie putea fi trecuta si acea specie, este chiar asa de grav ?
2. Si ma intreb eu acum cine este braconier, cel care are permis si toate cele in regula si savarseste o mica greseala, odata sau cel care fara a plati taxe vaneaza cu caini, cu tractoare etc.
Cum ne sfatuiti sa actionam ?
Credeti ca sunt sanse de a castiga in instanta restituirea sumelor retinute prin reducerea cu 25% a salariilor din 2010 pana la 01.2011 cand acesta a fost restabilit partial cu 15 %, la 01.iunie 2012 cu inca 8%.