avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate FlorinB2

Activitate FlorinB2

Răspuns la discuția Încurcate sunt căile Domnului
În regulă. Vă mulțumesc mult pentru răspunsurile dumneavoastră!
Răspuns la discuția Încurcate sunt căile Domnului
Dacă ați cunoaște toate aspectele poveștii nu știu dacă v-ați mai menține declarația... Tocmai de aceea am întrebat de dobândirea acelui teren prin uzucapiune (chiar dacă mama plătește impozitul și deține titlul de proprietate): se așteaptă la orice. Nu a văzut întreaga ei viață nimic bun de la părinții ei. S-a pătimit singură (și ulterior împreună cu tatăl meu), iar acum vrea doar liniște și niște bani care să-i asigure acea liniște.
Răspuns la discuția Încurcate sunt căile Domnului
Se poate pune problema dobândirii terenului de către mama mamei mele prin uzucapiune (din moment ce mama plătește impozitul și are titlul de proprietate al terenului), chiar dacă mama (să presupunem) nu va trece pe acolo? (Menționez că nu există nici o cale de a îmbunătății relațiile dintre cele două: mama doar își vrea banii pe dreptul ei -adică pe teren- și să se termine odată acest circ - tocmai din cauza aceasta evită să treacă pe acolo: nu vrea scandal)
Răspuns la discuția Încurcate sunt căile Domnului
Da. Relația mamă-fiică nu mai există (având în vedere că a abandonat-o de când a fost mică).
Răspuns la discuția Încurcate sunt căile Domnului
1. Plătește impozitul pe teren (pe tot terenul - inclusiv cel de sub casă). De trecut nu a mai trecut pe acolo de câțiva ani, dar o s-o sfătuiesc să mai treacă pe acolo cu martori (pentru a nu putea fi contestată prezența ei acolo).
2. Are titlul de proprietate.
3. Pot accepta faptul că se aplică dreptul de superficie asupra terenului de sub casă, dar nu trebuie și să o despăgubească pe fiica ei pentru acel petic de pământ de sub casă (pentru care mama plătește impozit)?
În centrul atenției se află un teren și casa de pe acel teren. Terenul aparținea străbunicilor, iar casa mamei mamei mele (cel puțin din câte știu eu). În urma divorțului dintre părinții mamei, bunicul nu a avut nicio pretenție, iar mama a intrat în posesia terenului (inclusiv terenul de sub casă) printr-un contract de vânzare-cumpărare făcut între ea și străbunici. Chestiunea este foarte încurcată, așa că am câte întrebări: mama mamei poate întreprinde vreo acțiune prin care să conteste dreptul de proprietate asupra terenului mamei (având în vedere că mama nu a mai trecut de mult pe acolo, fiindcă mama ei s-a mutat în casa de acolo și a încercat să evite un conflict)? Poate mama să intre în posesia casei (având în vedere că terenul de sub casă îi aparține)? Poate mama mamei să îi dea casa fiului (adică fratelui mamei mele) dacă terenul de sub casă nu-i aparține, iar actele sunt destul de încurcate? Poate mama să vândă acel teren?
Bună ziua (dimineața/seara)!
Încă din clasa a VIII-a m-am decis de vreau să fac: Facultatea de Drept. Și încă vreau, însă încep să mă sâcâie niște întrebări (ce mi le puneam și înainte, dar acum nu mai încetează, având în vedere că nici nu mai e mult timp până trebuie luată decizia finală) . Acum sunt în clasa a XI-a și încă îmi doresc să fac Facultatea de Drept, dar doresc să aflu un răspuns la acele întrebări sâcâitoare pentru a-mi continua drumul în viață puțin mai liniștit. Și acele întrebări sunt: 1. Îți poți găsi un loc de muncă cu această facultate în spate? Refuz să cred că peste tot este numai corupție și îți trebuie numai pile... (Așa cum percep cei mai mulți și tind să-și împărtășească această opinie la rang de adevăr) Nu îmi place generalizarea și tocmai de aceea îmi doresc mai multe opinii. Poate sunt eu prea optimist și e adevărat... 2. E chiar atât de rău că îmi doresc să fac facultatea la Craiova (urăsc Bucureștiul)? E facultatea făcută în București garantul succesului în carieră (sau îți crește atât de mult șansele de reușită încât să-ți dorești s-o faci acolo)?
Am tot căutat răspunsuri și nu am găsit nicăieri unul convingător. Tocmai de aceea apelez direct la sursă, la cei ce deja au trecut prin așa ceva. Și profit de această ocazie și pentru a solicita (dacă nu e prea mult și dacă se poate) să-mi descrieți perioada de facultate (oportunitățile, bucuriile, dezamăgirile), examele (dificultatea lor și alte detalii), găsirea și intrarea într-un barou și alte elemente ale acestei perioade pe care doriți să le împărtășiți.
Mulțumesc anticipat!