avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate vasile88

Activitate vasile88

Dar daca sunt Informatician-Administrator Retea la scoala, pe jumatate de norma. E legal sa am o norma de inspector, functionar public? Va rog un raspuns.
Am lucrat ca profesor mai multi ani. La un moment dat am avut intrerupere in activitate: 1 luna de zile. Apoi m-am angajat cu jumatate de norma(timp partial 4 ore pe zi adica 20 pe saptamana).
As dori cateva lamuriri:
1. Ma va deranja candva intreruperea de 1 luna, voi fi oprit de la ceva drepturi, mi se va calcula in alt mod vechimea pentru pensie sau alceva?
2. Am inteles din alte intrebari ca timpul parţial al contractului de muncă nu influenţează stagiul de cotizare la sistemul public de pensii şi nici concediul de odihnă, acestea având acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de muncă cu timp integral.
Asadar, 1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile lucrat cu norma intreaga ca si vechime in munca.
Adica sporul de vechime se calculeaza in functie de anii de cotizare si nu in functie de timpul efectiv de munca? Am inteles corect? Din pacate am vazut cazuri si contabile sau secretare care aplica in alt mod legea si nu acorda sporul de vechime dupa aceste precizari.
3. Cum se calculeaza vechimea pentru pensie in acest caz, cand o persoana are si an complect de munca si an cu timp partial de munca? Mentionez ca am lucrat ca profesor si au fost ani cand am avut peste norma. Conteaza acest lucru? La vechime se adauga si anii de facultate? Unde se poate afla strict vechimea unei persoane in munca, pentru pensie?
Va multumesc.