avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public

Buna ziua.
As dori sa stiu daca un inspector, functionar public, angajat al unei primarii poate sa lucreze in invatamant in functia de profesor, cu norma intreaga? Mentionez ca persoana a terminat doua facultati fiind calificata in ambele domenii in care activeaza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 26 Februarie 2015
Buna seara .
Putina analiza a acestui subiect interesant .
Legal,se specifica faptul ca functionarul public nu are voie sa desfasoare activitati comerciale sau cu acelasi obiect de activitate cu serviciul sau .La acest capitol se gasesc portite...firme pe numele sotiilor,sotilor,fratilor,finilor,nasilor,vecinilor,prietenilor,sau chiar strainilor...cu remuneratia cuvenita ,asa cum s-a vazut la firmele care trag tunuri,si care au ca administratori oameni ai strazii,batrani,sau persoane inconstioete de ceea ce semneaza.Iar smecherii adevararii patroni,din spate,trag tunurile in cauza,dar ...surpriza ...trasi la raspundere sunt acei oameni care nu stiu ce fac in firma aceea .
Revenind la subiect,acel functionar ,ar putea fi si profesor,dar nu vad cum ar putea sta si 8 ore la munca si sa fie si profesor...Asta ar fi problema .
Stiu ca restrictii nu sunt la invatamantul superior,unde chiar si magistratii pot desfasura aceasta activitate.Flagelul asta il regasim si printre medici...Multi medici , sunt si o fabrica de profesori universitari, asistenti,conferentiari,etc.Doctori...in ...doctori...medicina..suna interesant...pleonasm.
Esti bolnav, ceri consult la medic si el te amana ,...deoarece are cursuri...foarte interesant , nu ?
Cu stima,
Marius Bote.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Marius Bote, Practician in insolventa
Teoretic e legal, practic subscriu la ce scrie Bote, cum poti sa desfasori 2 activitati in acelasi program de lucru?Daca ar fi cursuri la seral cum erau odata mai zici ca mergi cu jumatate de norma dar asa cu norma intreaga cum faci sa le impaci pe amandoua? Numai daca ai relatii ca sa fi pontat la primarie pana la orele 16 dar de fapt in acest timp sa fi la scoala. Mai ales ca orice scoala ar fi nu poate avea cursuri mai mult de orele 19-20. Deci practic doar daca te clonezi poti acoperi efectiv ambele servicii cu brio.
@ johnny1983

art. 96 din Legea nr.161/2003
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice.
Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
(2) În situaţia funcţionarilor publici care desfăşoară activităţile prevăzute la alin. (1), documentele care alcătuiesc dosarul profesional sunt gestionate de către autoritatea sau instituţia publică la care aceştia sunt numiţi.

In speta, un functionar public poate sa lucreze in invatamant in functia de profesor, cu norma intreaga.

Dar daca sunt Informatician-Administrator Retea la scoala, pe jumatate de norma. E legal sa am o norma de inspector, functionar public? Va rog un raspuns.
Art. 94 din legea 161/2003:
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor - pfa sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator de lb. engleza. Intentionez sa urmez modulul psihopedagogic si sa devin profesor de lb. engleza. In prezent, profesorii sunt functionari ... (vezi toată discuția)
Incompatiblitate functionar public profesor invatamant primar? alexandra_manloe41 alexandra_manloe41 Buna ziua, Lucrez ca functionar public in cadrul unei primarii si as dori sa ma inscriu la examenul de titularizare pentru a preda in invatamantul ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Am obtinut un post de profesor suplinitor la un liceu. Post sa realizez cumulul de functii? Unde o sa am ... (vezi toată discuția)