"(4) Pentru anul 2016, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă venitul pentru care se calculează contribuţia este singurul realizat.
Nu se mai retin la sursa contributii sociale, dar daca afiliatul nu mai are alte venituri ANAF va emite o decizie de impunere pentru contributia de sanatate."
Eu am o singura sursa de venit inregistrata - "alte venituri", care este in cuantum lunar mult mai mica decit salariul minim.
Voi primi, la finalul anului 2016, o impunere de la ANAF, pentru CASS, calculata la salariul minim pe economie ?
Dar, daca declar o alta sursa (venituri google adsense), care impreuna cu cealalta, tot va fi totlul sub salariul minim:
1. voi mai primi automat impunerea ?
2. Daca DA - pentru ce suma va fi: cele 2 venituri sau salariul minim ?
Multumesc pentru raspunsul rapid.
Mai vin si cu alte completari.
Vasile si Flori mostenesc, fiecare, cite o parte din fiecare teren (nu are importanta cit este aceasta parte).
Fiecare renunta in favoarea celuilalt, pentru cite un teren in parte.
Exemplu: Flori renunta in favoarea lui Vasile la titlul 1.
Vasile renunta in favoarea lui Flori la titlul 2.
Aceasta renuntare se face la succesiune, corect ?
Dar, daca se fac 2 succesiuni separate, aceasta renuntare este valabila doar pentru prima succesiune, la titlul 1 ?
Nu cumva se aplica global, la toata averea (deci, inclusiv la titlul 2) ?
Alta intrebare: terenul intravilan + casa va reveni unei singure persoane (Mita), tot prin cedarea partilor celorlalte persoane.
Din cite stiu eu, se poate incheia un contract de intretinere, prin care casa, la moartea ei (Mita), sa revina lui Vasile, in schimbul intretinerii pe timpul vietii ei.
Prin acest contract sau prin orice alta forma, i se poate interzice Mitei sa vinda casa ?
Nota: numele de mai jos sint inventate, nu sint reale :)
Trebuie dezbatuta succesiunea (chiar 2), cu aceste persoane implicate:
Margarit (decedat) - 1 titlu de proprietate extravilan+intravilan
Margarit + Maria (sora, decedata) - 1 titlu de proprietate extravilan
Vasile (decedat) si Marin = copii lui Margarit
7 copii ai lui Maria, toti in viata
Mita = sotia lui Marin (nu au copii)
Flori = copilul lui Marin (cu alta femeie)
Deschidea actiunea = Vasile
Cum ziceam, 2 succesiuni: dupa Margarit (si Maria), si apoi dupa Marin.
Intrebari:
1. succesiunea se dezbate pe toata averea, corect ?
Nu se poate face pe fiecare titlu de proprietate separat, in perioade diferite.
2. Nu exista "aducere la notar".
Sa presupunem ca persoana Mita nu se intelege pe cale amiabila cu celelalte.
Nu exista "am chemat-o la notar de 3 ori, nu a venit, deci pierde dreptul la mostenire".
Multumesc.
PS: e posibil sa mai am si alte intrebari suplimentare, so bear with me.