avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Noul Cod Fiscal - CASS si altele
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Noul Cod Fiscal - CASS si altele

"(4) Pentru anul 2016, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă venitul pentru care se calculează contribuţia este singurul realizat.

Nu se mai retin la sursa contributii sociale, dar daca afiliatul nu mai are alte venituri ANAF va emite o decizie de impunere pentru contributia de sanatate."

Eu am o singura sursa de venit inregistrata - "alte venituri", care este in cuantum lunar mult mai mica decit salariul minim.
Voi primi, la finalul anului 2016, o impunere de la ANAF, pentru CASS, calculata la salariul minim pe economie ?

Dar, daca declar o alta sursa (venituri google adsense), care impreuna cu cealalta, tot va fi totlul sub salariul minim:
1. voi mai primi automat impunerea ?
2. Daca DA - pentru ce suma va fi: cele 2 venituri sau salariul minim ?

Alte discuții în legătură

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala - contributii 2016 Souad Souad Buna ziua O persoana care nu are niciun fel de venit face contract cu Google Adsense pentru publicitate (drepturi proprietate intelectuala) si doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cass persoana fizica neautorizata GeorgeMari GeorgeMari Ce obligatii au persoanele fizice neautorizate care obtin venituri impozabile (nu salarii) catre CASS? Multumesc. (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pentru stabilirea contributiei la sănătate pe anul 2015,implicit 2016 ANGELAANAANGELA ANGELAANAANGELA Bună ziua.Doresc să intreb in baza cărei legi, se trimit recalculari pe anul 2015,pentru sănătate la PFA sistem real. In 2016 am primit decizia de ... (vezi toată discuția)