avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din drepturi de proprietate intelectuala - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala - contributii 2016

Buna ziua
O persoana care nu are niciun fel de venit face contract cu Google Adsense pentru publicitate (drepturi proprietate intelectuala) si doreste sa plateasca toate contributiile, fie ele obligatorii sau nu. Prima suma primita va fi de 70 - 100 euro, deci mult sub minim pe economie, iar Google (Irlanda) nu retine impozit. Am inteles din noul cod fiscal cateva lucruri, dar nu pe toate (nu prea inteleg termenii impozit la sursa, venit real, impozit final, etc.), si va rog sa ma corectati si sa completati:
- in 30 de zile de la primirea primei sume se depune la anaf contractul pentru a anunta sursa de venit, odata cu declaratiile 201 si 600, si/sau alte declaratii?
- impozitul se plateste 16% la suma primita: lunar, in avans, sau mai tarziu?
- contributia la sanatate se va plati 5.5% la suma primita, sau la minim pe economie, si cand: lunar, trimestrial, sau anual, cu plati anticipate?
- contributia la pensie se plateste 10.5% la 845 lei (adica minim 35% din salariul mediu brut pe 2015 - desigur daca venitul real nu depaseste acest barem), si cand: lunar, trimestrial, sau anual, cu plati anticipate?
- neavand firma, trebuie tinuta vreo contabilitate?
Va multumesc pentru toate aceste informatii.

Alte discuții în legătură

Contributii obligatorii pfa claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitate la un PFA nou infiintat si va rog frumos sa-mi spune-ti ce contributii obligatorii trebuie sa plateasca titularul de PFA. ... (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Plata tva pentru google adsense BBalint BBalint Buna ziua. Am cateva siteuri pe care rulez bannere de la Google Adsense ca si persoana fizica (Nu ca si PFA). Castigurile, care uneori intr-un an au depasit ... (vezi toată discuția)