avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Activitate ionutalexandrustoian

Activitate ionutalexandrustoian

Am fost sa fac contestatia, insa am ajuns inafara programului de lucru.

cyan a scris:

Solicitarea transformarii in avertisment se face in cuprinsul contestatiei care se face in scris.
Ce ati cautat la judecatorie fara plangere?

Multumesc
Initial am intentionat sa solicit transformarea in avertisment, insa la intrarea in judecatorie* (scuze) astazi mi s-a spus ca nu se poate, doar sa o contest, si am luat-o asa.
O sa precizez solicitarea probelor video intocmai recomandarii tale.
Buna ziua
Astazi, in zona sectiei politiei rutiere Braila am traversat intr-adevar neregulamentar, iar la 50 de metri de mine era stationat un autovehicul Dacia MCV cu radar ce m-a surprins asupra faptului. Cei doi agenti m-au rugat politicos sa ma opresc (eram pe strada ca trotoarele erau ocupate, iar dansii m-au tinut in carosabil, purtand discutia la geamul de pe partea soferului) si mi-au cerut buletinul. Cred ca toata lumea este plictisita de mentiunea ”agentul nu s-a prezentat inainte de toate”, imi pare rau sa o spun si eu, insa sunt sigur ca nu ma lasa memoria si sustin si asta, cu toate ca nu cred ca are relevanta.
Acum sa explic motivul pentru care am traversat astfel;
1, MCV-ul cu agentii respectivi era stationata fix dupa trecerea de pietoni, nu as fi avut vizibilitate.
2, Directia mea de mers era dinspre sectie catre cei amintiti mai devreme. Exact in fata sectiei politiei rutiere exista la fel, o trecere, insa situatie identica, la mai putin de 5 metri de trecere era pusa pe avarie o Dacia Logan cu numere MAI nr.xxxxxx
Concluzia mea a fost de a nu traversa pe trecere deoarece zona imi este cunoscuta si daca nu am vizibilitate de a ma asigura eu, ca pieton, mai bine astept sa fie strada goala si sa traversez undeva de unde sa pot observa circulatia.

3, Ca intrebare suplimentara privind modificarea legii privind numarul de ore de la 48 la 15 zile pentru jumatate din suma ca plata; pe fisa PV scrie tipizat 2 zile lucratoare, taiat cu pixul si scris 15 zile. Pe un document de aceasta importanta se permite corectarea asa.. folosim maculatura veche ca merge cu pixul?

Este prima mea abatere de la lege. Inteleg ca reprezinta o fapta ce pune in pericol circulatia rutiera si nu se putea da avertisment.
Am 20 de ani si abia m-am angajat, ar fi o amintire cu primul salariu sa platesc o amenda, nu zic ca nu :)

Maine, 4,10,2018 o sa depun contestatie la tribunal. Va rog doar sa ma ajutati la o redactare de luat in seama pentru ca nu am mai facut asta pana acum.

Din cate cunosc eu, abatrerea mea este de la OUG 195/2002 (actualizata 63/2006) Sanctiunea III, art.72 punctul 4. Pe PV este completat asa: Fapta savarsita este prevazuta de art. -”167/1/d”- din -” b (cred ca scrie b) 006/99 2001”- si sanctionata de art -”99/1/3”- din -”006/9 2002”- in mare cat am descifrat.. /99 e din 2002 daca pot sa ma folosesc si de asta.

Nu exista martor, nici semnatura la sectiunea Martor asistent.
La alte mentiuni s-au scris dinainte sa mi se arate PV-ul cateva bucle cu pixul.
In decembrie 2014 am fost rugat de un fost (ceea ce credeam eu) prieten sa ajut la realizarea unui scurt metraj pentru un concurs, mai exact partea a doua ce ar fi urmat dupa alt metraj facut la plesneala. Ca sa fiu mai clar, cu realizarea imaginilor deoarece am 2 ani de experienta videografiei si reprezinta o pasiune. Ideea este ca aceasta persoana era clar total pe dinafara in ceea ce tine de realizarea metrajelor dat fiind faptul ca am tinut mortis sa ne intalnim inainte de a filma (dorinta sa ar fi fost sa filmam direct la prima intrevedere) si nici macar scenariul nu era creat, ci a venit cu ideile sa le povesteasca. Ok zic. Ideea principala ii apartine. Cam jumatate din scenariu imi apartine dupa ce a trebuit sa pun totul la punct in privinta aceasta.
Mai departe.
Am adus camera si echipamentul necesar inregistrarii video/sabilizare etc.
Am adus echipament extern de inregistrat audio pentru cea mai buna calitate.
Am adus echipament de iluminat.
Am ”aranjat” si pozitionat actorii corespunzator.
Toate cele de sus au fost puse sub simpla conditie de a primi 4 filmari de cateva secunde din camera de rezerva ce ii apartinea lui (pentru ca ramasesem fara baterie) pentru a putea monta separat cadrele in scop personal (portofoliu de admitere pentru UNATC). Asta a fost face to face din pacate, nu pot dovedi.
Metrajul a fost montat de el pentru concurs, a fost lansat intr-o biblioteca locala. Ulterior i-am solicitat sa isi faca datoria de a-mi trimite oricum se poate acele imagini si raspunsul a fost un categoric nu pe baza ”fratucule, nu iti dau nimic ca este munca mea”, si dupa un telefon si de la tatal acestuia care imi spunea ”lasa-mi copilul in pace sa nu ajungem la altceva, esti profesionist, nu trebuia sa te amesteci cu copiii daca ai pretentii”. Acum na, probabil o fi spus si baiatul doar ce si cum a vrut acasa.
Am actionat probabil intr-un mod bolnav, dar atat am stiut sa fac in speranta de a imi primi acele materiale si anume am raportat metrajul pe site-ul YouTube pe baza dreptului de autor. Am primit si confirmare, contul i-a fost blocat pana pe 24 februarie cand mi-am retras raportul si metrajul a fost sters.

Marea surpriza a fost ca.. vineri, 4 martie, acest amic impreuna cu o fata ce a participat la realizarea metrajului au ajuns in Franta. Informatiile care m-au socat au fost ca metrajul ar fi castigat concursul (probabil pe judet sau pe tara) si au fost invitati la gala in Franta.

Vreau ca persoanele de genul sa nu mearga pe urma muncii mele in excursii in Franta, sa se plimbe cu avionul si sa se ... as vrea sa injur.. sa se laude pe facebook unde au ajuns ...

La o adica am toate filmarile originale in care apre data in care au fost facute, ora, modelul de camera.. In principiu se numeste EXIF. Doresc sa declar cumva si de aici nu mai stiu cum trebuie sa procedez, ca aceste imagini sunt utilizate fara acordul meu.

Va rog sa imi spuneti daca este posibil vreun demers, si ce/cum pot castiga.
Precizez ca abia am implinit frumoasa varsta de 18 ani si da, sunt fara bani :))

Iar pentru a intelege mai bine frustrarea, iata diferenta intre cele doua metraje:
Primul: [ link extern ]
Al doilea: [ link extern ]
Bună ziua și un an nou cât mai productiv și plin de bucurii tuturor!

Problema mea este în felul următor:
Am vârsa de 17 ani și împreună cu un vechi foarte bun prieten lucrez la un hobby comun: fotografia. De curând (pentru că dacă dorești să practici un domeniu și vrei să fii mai bun, trebuie să extinzi gama de echipamente) cerem o sumă de bani convenabilă tuturor în schimbul unui shooting dublu foto și editare în Photoshop.
Amândoi suntem persoane fizice și nu avem legături cu vreo firmă cu care să putem elibera chitanță sau ceva de genul.
Aș vrea să redactez rapid un formular sau ceva de genul în care să specific prețul și condițiile, acordul cu termenii să fie acceptat și semnat, astfel încât să fie un lucru de bun simț și să nu se intervină cu alte pretenții mai târziu.

Vă cer ajutorul la cele două întrebări:
- Se poate face ceva de genul fără să trebuiască să ne ”combinăm” cu o firmă? Dacă da, cum? Ce pași să urmez?
- Ce trebuie specificat în contractul respectiv? Un exemplu de fișă redactată ar fi de mare ajutor.

Dacă nu se poate, apelez la fake și tot fac, asta ca să mă apăr împotriva nesimțirii unora uneori. :))
Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdare ajutor :sorry: