avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract pentru ședință foto, dar sunt persoană ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract pentru ședință foto, dar sunt persoană fizică, fără firmă

Bună ziua și un an nou cât mai productiv și plin de bucurii tuturor!

Problema mea este în felul următor:
Am vârsa de 17 ani și împreună cu un vechi foarte bun prieten lucrez la un hobby comun: fotografia. De curând (pentru că dacă dorești să practici un domeniu și vrei să fii mai bun, trebuie să extinzi gama de echipamente) cerem o sumă de bani convenabilă tuturor în schimbul unui shooting dublu foto și editare în Photoshop.
Amândoi suntem persoane fizice și nu avem legături cu vreo firmă cu care să putem elibera chitanță sau ceva de genul.
Aș vrea să redactez rapid un formular sau ceva de genul în care să specific prețul și condițiile, acordul cu termenii să fie acceptat și semnat, astfel încât să fie un lucru de bun simț și să nu se intervină cu alte pretenții mai târziu.

Vă cer ajutorul la cele două întrebări:
- Se poate face ceva de genul fără să trebuiască să ne ”combinăm” cu o firmă? Dacă da, cum? Ce pași să urmez?
- Ce trebuie specificat în contractul respectiv? Un exemplu de fișă redactată ar fi de mare ajutor.

Dacă nu se poate, apelez la fake și tot fac, asta ca să mă apăr împotriva nesimțirii unora uneori. :))
Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdare ajutor :sorry:
Cel mai recent răspuns: ionutalexandrustoian , utilizator 05:49, 6 Martie 2016
ionutalexandrustoian a scris:

In primul rand, iti trebuie cel putin un PFA, daca nu chiar un SRL, cu cod CAEN 7420.

Dacă nu se poate, apelez la fake și tot fac, asta ca să mă apăr împotriva nesimțirii unora uneori. :))

Nesimtitii de care te temi nu sunt clientii, ci chiar inspectori de finante, care isi fac datoria si verifica activitatile fake si underground din economia subterana.Nu te sfatuiesc sa incerci, esti prea tanar sa te confrunti cu astfel de probleme care se numesc infractiuni.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
ionutalexandrustoian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa - intrebari Elena-Ion Elena-Ion Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA, am cateva nelamuriri fiindca nu sunt obisnuita cu toate actele si legile, si nici nu am fost indrumata prea bine ... (vezi toată discuția)
Pasiune de timp liber Oranina Dumitru Oranina Dumitru Singurul meu hobby este munca, de cu dimineata pana seara. Ma gandesc ca ar trebui sa-mi fac si eu timp pentru unul, ar fi o mica placere a zilei. A… ... (vezi toată discuția)
Preluare si publicare stiri online din alte surse danielbox4 danielbox4 Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti si pe mine despre o problema cu care ma confrunt. Detin un site si doresc sa public stiri locale dar si alte stiri pe care ... (vezi toată discuția)