avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contest amenda traversare neregulamentara datorita ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contest amenda traversare neregulamentara datorita vehiculelor M.A.I. stationate necorespunzator si articolul atribuit sanctiunii nu corespunde.

Buna ziua
Astazi, in zona sectiei politiei rutiere Braila am traversat intr-adevar neregulamentar, iar la 50 de metri de mine era stationat un autovehicul Dacia MCV cu radar ce m-a surprins asupra faptului. Cei doi agenti m-au rugat politicos sa ma opresc (eram pe strada ca trotoarele erau ocupate, iar dansii m-au tinut in carosabil, purtand discutia la geamul de pe partea soferului) si mi-au cerut buletinul. Cred ca toata lumea este plictisita de mentiunea ”agentul nu s-a prezentat inainte de toate”, imi pare rau sa o spun si eu, insa sunt sigur ca nu ma lasa memoria si sustin si asta, cu toate ca nu cred ca are relevanta.
Acum sa explic motivul pentru care am traversat astfel;
1, MCV-ul cu agentii respectivi era stationata fix dupa trecerea de pietoni, nu as fi avut vizibilitate.
2, Directia mea de mers era dinspre sectie catre cei amintiti mai devreme. Exact in fata sectiei politiei rutiere exista la fel, o trecere, insa situatie identica, la mai putin de 5 metri de trecere era pusa pe avarie o Dacia Logan cu numere MAI nr.xxxxxx
Concluzia mea a fost de a nu traversa pe trecere deoarece zona imi este cunoscuta si daca nu am vizibilitate de a ma asigura eu, ca pieton, mai bine astept sa fie strada goala si sa traversez undeva de unde sa pot observa circulatia.

3, Ca intrebare suplimentara privind modificarea legii privind numarul de ore de la 48 la 15 zile pentru jumatate din suma ca plata; pe fisa PV scrie tipizat 2 zile lucratoare, taiat cu pixul si scris 15 zile. Pe un document de aceasta importanta se permite corectarea asa.. folosim maculatura veche ca merge cu pixul?

Este prima mea abatere de la lege. Inteleg ca reprezinta o fapta ce pune in pericol circulatia rutiera si nu se putea da avertisment.
Am 20 de ani si abia m-am angajat, ar fi o amintire cu primul salariu sa platesc o amenda, nu zic ca nu :)

Maine, 4,10,2018 o sa depun contestatie la tribunal. Va rog doar sa ma ajutati la o redactare de luat in seama pentru ca nu am mai facut asta pana acum.

Din cate cunosc eu, abatrerea mea este de la OUG 195/2002 (actualizata 63/2006) Sanctiunea III, art.72 punctul 4. Pe PV este completat asa: Fapta savarsita este prevazuta de art. -”167/1/d”- din -” b (cred ca scrie b) 006/99 2001”- si sanctionata de art -”99/1/3”- din -”006/9 2002”- in mare cat am descifrat.. /99 e din 2002 daca pot sa ma folosesc si de asta.

Nu exista martor, nici semnatura la sectiunea Martor asistent.
La alte mentiuni s-au scris dinainte sa mi se arate PV-ul cateva bucle cu pixul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
ionutalexandrustoian, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:18, 3 Octombrie 2018
Unde apar in relatarea situatie in fapt autovehiculele MAI din titlu "din cauza" carora nu ati traversat regulamentar?

Acum trebuie sa intelegeti si situatia politiei de a modifica cu pixul perioada de contestare, doar nu vor arunca la gunoi mii de exemplare deja tiparite!

Aveti timp suficient atat sa platiti amenda la jumatate din minim (145 lei) cat si sa concepeti o plangere cat mai motivata in termenul de 15 zile de la comunicarea pv, modele gasiti pe net.

Trebuie sa platiti si o taxa de de timbru judiciar de 20 de lei (taxa o platit ila taxe si impozite) daca intentionati sa contestati procesul verbal.

Procesul verbal se contesta la judecatoria în a cărei circumscripţie a fost savârşită contravenţia si nu la tribunal. Scrie in procesul verbal care este judecatoria competenta.

Puteti solicita transformarea in avertisment avand in vedere circumstantele savarsirii faptei iar in plangere solicitati ca politia sa prezinte CD-ul cu inregistrarea faptei si nu plansele foto.

Oricum veti ramane cu o amintire deoarece daca nu platiti amenda in cele 15 zile la jumatate din minim o veti plati intreaga daca veti pierde procesul.

Multumesc
Initial am intentionat sa solicit transformarea in avertisment, insa la intrarea in judecatorie* (scuze) astazi mi s-a spus ca nu se poate, doar sa o contest, si am luat-o asa.
O sa precizez solicitarea probelor video intocmai recomandarii tale.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
ionutalexandrustoian, utilizator
Solicitarea transformarii in avertisment se face in cuprinsul contestatiei care se face in scris.
Ce ati cautat la judecatorie fara plangere?
Am fost sa fac contestatia, insa am ajuns inafara programului de lucru.

cyan a scris:

Solicitarea transformarii in avertisment se face in cuprinsul contestatiei care se face in scris.
Ce ati cautat la judecatorie fara plangere?

Contestatia se completeaza acasa, in liniste, dupa un anumit tipic, nu se completeaza pe o masa in holul judecatoriei.
Se poate si la judecatorie, daca stii ce sa scrii in ea... sau ai un avocat langa tine sa ti-o dicteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat SuiramASAB SuiramASAB Sunt din Cv si lucrez in Bucuresti. La intoarcerea spre casa m-am ratacit si eram atent la indicatoare. Insa baietii dupa cum se vede nu au norma la amenzi ... (vezi toată discuția)