avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Activitate cransim

Activitate cransim

Deci, in principiu, aceasta alocatie trebuie acordata de primaria localitatii de domiciliu de pe c.i.? Pe mine nu ma intereseaza cei 65 de lei popriti de ANAF, ci daca plata alocatiei se poate relua in aceleasi conditii de pana acum si daca primaria poate fi obligata in urma unei actiuni in instanta sa imi acorde retroactiv 65 de lei lunar pe perioada neacordarii prezumtiv ilegale.
de la anaf mi s a spus doar ca am luat pe nedrept bani,nemotivand.iar cei de la primarie spun ca din cauza ca nu mai am domiciliul acolo,cu toate ca acolo merg la vot,acolo am medicul de familei,acolo vine corespondenta prin posta si merg acolo destul de des.
oprirea acesteia este legala?s a procedat corect cand au hotarat sa nu mi se mai acorde acest drept al copilului?

La casa parinteasca,de unde am plecat .
Buna ziua. Am un copil in varsta de 6 ani, pe care il cresc singura. De la nasterea sa si pana la varsta de 1.5 ani am beneficiat de alocaţia pentru susţinerea familiei acordata de primaria localitatii de domiciliu, unde am locuit cu parintii mei, in mediul rural. De la varsta de 1.5 ani m-am mutat in alta localitate fara forme legale. La scurt timp primaria localitatii de domiciliu a incetat sa imi mai acorde aceasta alocatie si am primit si o notificare din partea ANAF de a returna suma de 65 lei, reprezentand valoarea alocatiei la acea data pe timp de o luna, considerandu-se ca am primit-o pe nedrept, pentru ca nu mai locuiam acolo.
Eu nu am putut sa imi eliberez un nou act de identitate cu domiciliul in localitatea unde locuiesc in prezent deoarece stau in chirie iar proprietarul nu este de acord sa imi fac mutatie la proprietatea sa.
Intrebarea mea este daca autoritatile au procedat corect, avand in vedere ca eu inca mai vin in vizita periodic la parinti, in localitatea unde am domiciliul pe buletin si unde sunt si inregistrata la medicul de familie.
In cazul in care autoritatile nu au dreptate, as vrea sa stiu daca i-as putea da in judecata si sa solicit acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei retroactiv, sau macar sa beneficiez de ea in continuare, lunar.
In cazul in care autoritatile au, intr-adevar, dreptate, as dori sa stiu daca aceasta alocatie poate fi solicitata la primaria de pe raza municipiului unde locuiesc fara forme legale. Va multumesc.
Răspuns la discuția Incepere proces de paternitate
eu auzisem nu stiu de pe unde ca testele ADN care conteaza in instanta sunt doar acelea care se fac la IML(nu stiu daca e o prostie ce zic). Adica...isi iau ei singuri probe din gura...cred ca e mai complicat de atat si o sa se ajunga la instanta pentru ca unul dintre ei are familie iar celalalt chiar daca nu are familie e cam tot aia...
Buna ziua.As vrea sa expun o problema care ma priveste in privinta copilului meu in varsta de doi ani. In anul 2012 am avut relatii intime neprotejate cu doua persoane , ambele in varstA de aproximativ 36-38 de ani. La data de 28 februarie am intretinut raporturi sexuale cu unul dintre barbati, iar la 9-12 martie cu cel de-al doilea barbat. In urma acestora am ramas insarcinata iar pe 16 decembrie am nascut un baiat, la termen. Niciunul dintre acestia nu au vrut sa auda de sarcina si au rupt legatura cu mine. In proportie de 80% stiu care dintre cei doi este tatal copilului, si as vrea sa incep un proces de paternitate, in principal impotriva unuia dintre ei, dar stiind ca exista posibilitatea ca baiatul sa fie si al celulalt barbat, as vrea sa stiu daca pot deschide actiune impotriva celor doi in cadrul aceluiasi proces, sau sunt necesare procese distincte. m-ar interesa si un pret aproximativ al cheltuielilor pe care as fi nevoita sa le suport, sau macar al testului ADN. Mai amintesc ca atunci cand am ramas insarcinata aveam varsta de 17 ani, daca are vreo importanta...va multumesc :)