avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incepere proces de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incepere proces de paternitate

Buna ziua.As vrea sa expun o problema care ma priveste in privinta copilului meu in varsta de doi ani. In anul 2012 am avut relatii intime neprotejate cu doua persoane , ambele in varstA de aproximativ 36-38 de ani. La data de 28 februarie am intretinut raporturi sexuale cu unul dintre barbati, iar la 9-12 martie cu cel de-al doilea barbat. In urma acestora am ramas insarcinata iar pe 16 decembrie am nascut un baiat, la termen. Niciunul dintre acestia nu au vrut sa auda de sarcina si au rupt legatura cu mine. In proportie de 80% stiu care dintre cei doi este tatal copilului, si as vrea sa incep un proces de paternitate, in principal impotriva unuia dintre ei, dar stiind ca exista posibilitatea ca baiatul sa fie si al celulalt barbat, as vrea sa stiu daca pot deschide actiune impotriva celor doi in cadrul aceluiasi proces, sau sunt necesare procese distincte. m-ar interesa si un pret aproximativ al cheltuielilor pe care as fi nevoita sa le suport, sau macar al testului ADN. Mai amintesc ca atunci cand am ramas insarcinata aveam varsta de 17 ani, daca are vreo importanta...va multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
cransim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:40, 3 Ianuarie 2015
Am vazut pe internet site uri ale clinicilor care fac teste adn
Pt 2 barbati plus copil e cam 1000 lei. Nu stiu cat de seriosi sunt, avind in vedere faptul ca untest adn costa peste 2000 lei, dar am inteles ca se poate incepe cu unele excluderi.
Decat sa va complicati cu instanta cu 2 parati, vorbiti cu barbatii sa va dea mostrele care e nevoie(fir de par , unghie, sau betisor introdus in saliva din gura, zona obrazilor), mergeti cu acestea si ale copilului la clinica si aflati cine e tatal.
O alta cale e deschiderea de actiune in instanta impotriva amandurora.
eu auzisem nu stiu de pe unde ca testele ADN care conteaza in instanta sunt doar acelea care se fac la IML(nu stiu daca e o prostie ce zic). Adica...isi iau ei singuri probe din gura...cred ca e mai complicat de atat si o sa se ajunga la instanta pentru ca unul dintre ei are familie iar celalalt chiar daca nu are familie e cam tot aia...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testul care are valoare in instanta este cel la institutele legale si costa 2650 Ron, o sa-l ceara instanta daca deschideti procesul de paternitate. Testele mai ieftine ar putea ajuta doar daca cei doi prezumtivi tati ar fi rezonabili si cu o gandire logica pregatiti sa accepte realitatea, cum e putin probabil, tot la instanta se va ajunge asa ca mai bine deschideti direct proces legal si ii chemati pe ambii in instanta, testul adn cu 2 tati este cu ceva mai scump (poate cu 10-15 % in plus) dar nu dublu cum ar fi daca ati deschide procese individuale cu fiecare.

Dezavantajul ar fi ca "nevinovatul" ar suporta oprobiul familiei fara rost, daca el e cel cu familie

Daca totusi sunteti destul de sigura care-i tatal, puteti "risca" un proces doar cu el. Probabil asemanarea copilul cu unul din ei sau in functie de perioada menstruatiei ati putea intui mai exact care poate fi impricinatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii Claudia Luiza Claudia Luiza Buna seara! Timp de 5 ani am avut o relatie de concubinaj cu un bărbat căsătorit. In urma aceste relații am rămas însărcinată, iar \"domnul\" a refuzat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pensie alimentara mdc12ax mdc12ax Sunt intr-o dilema acum ceva timp am aflat ca am un copil... caz in care sub presiune l-am recunoscut. Am facut un act notaial prin care ma obligam sa ii ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sa fac test adn dupa 6 ani? alin90 alin90 Buna seara! Acum 6 ani o fata a venit la mine sa imi spuna ca este insarcinata cu mine, in conditiile in care noi am avut relatii sexuale o singura data, ... (vezi toată discuția)