avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

Buna seara! Timp de 5 ani am avut o relatie de concubinaj cu un bărbat căsătorit. In urma aceste relații am rămas însărcinată, iar "domnul" a refuzat si refuza sa recunoasca copilul. Intr un eventual proces se va face obligatoriu testul ADN, sau sunt suficiente doar restul probelor: înscrisuri, martori, interogarea paratului? Adresez această întrebare deoarece nu dispun de banii necesari efectuării acestui test. Va multumesc pentru răspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 22:12, 3 Decembrie 2019
Depinde foarte mult ce probe aveti, ce scrie in mesaje, ce cunosc martorii, daca sunt subiectiv sau nu, ce răspuns da la întrebări tatăl copilului etc.
Dacă acesta neagă relația cu dvs sau ca ar fi tatăl copilului sigur că se dispune obligatoriu efectuarea testului ADN. Este posibil insa ca tatăl copilului sa solicite acest test in cadrul procesului caz in care atunci dansul o sa fie obligat să achite contravaloarea testului ci nu dvs.
Ar trebui să vă grăbiți cu deschiderea procesului deoarece puteti sa solicitați si obligarea tatălui la plata a jumatate din contravaloarea cheltuielilor cu sarcina,nașterea si lauzia.
Contactați un avocat cu care să discutați pe larg și sa-i prezentati probele pentru a sti cum puteti economisi bani cu redactarea acțiunii.
Tatăl nu va nega existența relației, este imposibil sa o faca având în vedere că si sotia lui cunoaște toata situatia. In plus, am poze cu noi in diverse locuri, întâlnirile aveau loc la domiciliul meu in care locuiesc cu părinții, am vecini care l au văzut venind la mine acasă, mesaje din anul 2016 în care spune că i este dor de mine si ca abia așteaptă să ne vedem, plus o conversație din momentul în care i am comunicat ca sunt însărcinată, iar el spune ca ne am vazut intr o anumita perioada, care este si perioada probabila a conceptiei. Neintelegerea a aparut din cauza faptului ca sarcina se calculează de la data ultimei menstruatii si nu de la data probabil a a conceptiei, iar acea diferenta de două săptămâni este intr o perioada in care noi nu ne am intalnit

Avocat Neagu Elena a scris:

Depinde foarte mult ce probe aveti, ce scrie in mesaje, ce cunosc martorii, daca sunt subiectiv sau nu, ce răspuns da la întrebări tatăl copilului etc.
Dacă acesta neagă relația cu dvs sau ca ar fi tatăl copilului sigur că se dispune obligatoriu efectuarea testului ADN. Este posibil insa ca tatăl copilului sa solicite acest test in cadrul procesului caz in care atunci dansul o sa fie obligat să achite contravaloarea testului ci nu dvs.
Ar trebui să vă grăbiți cu deschiderea procesului deoarece puteti sa solicitați si obligarea tatălui la plata a jumatate din contravaloarea cheltuielilor cu sarcina,nașterea si lauzia.
Contactați un avocat cu care să discutați pe larg și sa-i prezentati probele pentru a sti cum puteti economisi bani cu redactarea acțiunii.

Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Claudia Luiza, utilizator
Formulati acțiunea în instanță și o sa stabiliti fără niciun dubiu paternitatea tatălui fata de copil plus obligația lui de a contribui financiar la creșterea si educarea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere proces de paternitate cransim cransim Buna ziua.As vrea sa expun o problema care ma priveste in privinta copilului meu in varsta de doi ani. In anul 2012 am avut relatii intime neprotejate cu doua ... (vezi toată discuția)
Actiune paternitate NM1969 NM1969 Am un copil de 10 ani ,tatal lui biologic este un barbat casatorit si doresc sa faca testul ADN pentru ca acesta neaga paternitatea.Vreau sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)