avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocaţia pentru susţinerea familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocaţia pentru susţinerea familiei

Buna ziua. Am un copil in varsta de 6 ani, pe care il cresc singura. De la nasterea sa si pana la varsta de 1.5 ani am beneficiat de alocaţia pentru susţinerea familiei acordata de primaria localitatii de domiciliu, unde am locuit cu parintii mei, in mediul rural. De la varsta de 1.5 ani m-am mutat in alta localitate fara forme legale. La scurt timp primaria localitatii de domiciliu a incetat sa imi mai acorde aceasta alocatie si am primit si o notificare din partea ANAF de a returna suma de 65 lei, reprezentand valoarea alocatiei la acea data pe timp de o luna, considerandu-se ca am primit-o pe nedrept, pentru ca nu mai locuiam acolo.
Eu nu am putut sa imi eliberez un nou act de identitate cu domiciliul in localitatea unde locuiesc in prezent deoarece stau in chirie iar proprietarul nu este de acord sa imi fac mutatie la proprietatea sa.
Intrebarea mea este daca autoritatile au procedat corect, avand in vedere ca eu inca mai vin in vizita periodic la parinti, in localitatea unde am domiciliul pe buletin si unde sunt si inregistrata la medicul de familie.
In cazul in care autoritatile nu au dreptate, as vrea sa stiu daca i-as putea da in judecata si sa solicit acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei retroactiv, sau macar sa beneficiez de ea in continuare, lunar.
In cazul in care autoritatile au, intr-adevar, dreptate, as dori sa stiu daca aceasta alocatie poate fi solicitata la primaria de pe raza municipiului unde locuiesc fara forme legale. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 29 Ianuarie 2019
Pe C.I. unde aveti trecut domiciliu?

La casa parinteasca,de unde am plecat .
In speta, alocaţia pentru susţinerea familiei trebuie acordata de primaria localitatii de domiciliu.
oprirea acesteia este legala?s a procedat corect cand au hotarat sa nu mi se mai acorde acest drept al copilului?
Pentru ce motiv s-a sistat plata?

Alte discuții în legătură

Venituri retroactive pentru alocatia complementara. simona andreea. simona andreea. Buna ziua. Am o nelamurire privitoare la acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala. Sunt mama unui copil in varsta de cinci ani, singura ... (vezi toată discuția)
Model de dispozitie pentru acordarea alocatiei de sustinere a familiei danaoli danaoli ajutati ma va rog cu un model dispizitie pt acordare a alocatiei de sustinere a familiei (vezi toată discuția)
Alocatie ana_lucia ana_lucia buna seara.ce acte iti trebuiesc pentru alocatia de sustinere a familiei monoparentale.si care este salariul minim pe economie?va multumesc (vezi toată discuția)