avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Model de dispozitie pentru acordarea alocatiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Model de dispozitie pentru acordarea alocatiei de sustinere a familiei

ajutati ma va rog cu un model dispizitie pt acordare a alocatiei de sustinere a familiei
Cel mai recent răspuns: kormi , utilizator 21:22, 3 Martie 2011
Capitolul I - Alocatia pentru sustinerea familiei


Art. 1
(1) Prin prezenta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.
(2) Acordarea alocatiei prevazute la alin. (1) are drept scop completarea veniturilor familiilor in vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de varsta scolara, aflati in ingrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de invatamant, organizate potrivit legii.

Art. 2
(1) Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, denumita in continuare familie.
(2) Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.
(3) Se considera familie in intelesul prevederilor alin. (1) si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintre ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala.

Art. 3
Prin persoana singura, in sensul art. 2 alin. (2), se intelege persoana care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) este necasatorita;
b) este vaduva;
c) este divortata;
d) are sotul/sotia declarat/declarata disparut/disparuta prin hotarare judecatoreasca;
e) are sotul/sotia arestat/arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la intretinerea copiilor;
f) nu a implinit varsta de 18 ani si se afla in una dintre situatiile prevazute la lit. a)—e);
g) a fost numita tutore sau i s-au incredintat ori i s-au dat in plasament unul sau mai multi copii si se afla in un..........
Mai multe detalii in Legea 277/2010
:)):))

ROMANIA
JUDETUL ____________
PRIMARIA _________________
- PRIMAR -

DISPOZITIA NR. _____
DIN ___________________
Referitor la : acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei

Avand in vedere referatul nr._____/_____________al compartimentului de asistenta sociala din cadrul primariei,
In baza legii 277/2010, privind alocatia poentru sustinerea familei, coroborat cu HG 38/2011, privind Normele de aplicare a legii 277/2010,
Conform art. 63, alin.5, lit.a din legea nr. 215/2001 republicata, privind administratia publica locala,
In temeiul art. 68 (1) din Legea nr. 215/2001, republicata, privind Administratia publica locala,

PRIMARUL COMUNEI/ORASULUI _______________
DISPUNE:

Art. 1 Se stabileste dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei pentru dl./d-na _________________________, CNP ___________________, domiciliat(a) in _________________________, str. _______________ nr. ____, jud. _____ incepand cu data de ______________, cuantumul fiind de ______ lei.
Art. 2 Plata alocatiei pentru sustinerea familiei se asigura de catre Agentia Judeteana Pentru Prestatii Sociale ______.
Art. 3 Prezenta dispozitie poate fi atacata cu plangere prealabila la primarul __________________ in termen de 30 zile de la comunicare, in conditiile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ.
Art. 4 Secretarul comunei va asigura comunicarea prezentei dispozitii catre Institutia Prefectului judetului ______, Agentia Judeteana Pentru Prestatii Sociale ___________, compartimentului de asistenta sociala din cadrul primariei si persoanei nominalizate la art. 1.

PRIMAR,

Vizat pentru legalitate,
Secretar comuna,
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Kyandra, moderator
Buna ziua !
De ce "poate fi atacata cu plangere prealabila la primarul ....." ?
In legatura cu Dispozitia se mai trece si OUG 2 / 28.01.2011 - modificarea Legii 277
kormi a scris:

In legatura cu Dispozitia se mai trece si OUG 2 / 28.01.2011 - modificarea Legii 277

mda , era suficienta sa se adauge si "actualizata" ... dar ce carcotasi suntem .... :)) ... doamna a solicitat si primit un model ....=D>
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara anknela anknela Buna ziua.am si eu o intrebare...as vrea sa stiu daca pot sa fac dosar de alocatie complementara pentru baietelul meu de aproape 3 ani,daca sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)