Am facut o reclamatie itm imediat dupa ce am scris acest post, cei de la itm au ignorat si de aceasta data dovezile atasate, acestia sustin ca angajatorul trebuie sa mi mai plateasca doar zilele de concediu.
Angajatorul refuza sa mi plateasca lichidarea.
Pentru acest caz aveti idee cat ar fi onorariul unui avocat?
ITM-ul a fost sesizat deja, aceastia au spus ca in actele firmei nu figurez cu ore suplimentare, n am avut cum sa le raspund sa le arat ce pontaje am eu.
Buna ziua, am si eu o problema cu fostul angajator, situatia este mai complicata dar incerc sa o expun pe scurt.
Treaba sta in felul urmator, este o firma cu sediul intr o localitate si punctul de lucru in alta localitate.
La inceputul firmei am avut foarte multe ore suplimentare, fostul sef de tura a fost dat afara intre timp.
Actualul sef de la punctul de lucru ne recunoaste orele suplimentare, are un pontaj facut dar acesta este dispus doar sa ne dea liber in schimbul lor. Cei de la sediu nu doresc sa le recunoasca si sa le plateasca legal, din punctul lor de vedere acestea nu exista.
In urma unei plangeri itm acestia au verificat actele de la sediul de lucru si au spus ca in actele verificate la sediul firmei nu exista ore suplimentare.
Dispun in momentul de fata de 2 pontaje, unul facut pe hartie de fostul sef, unul de la actualul sef unde sunt expuse toate orele (acesta a fost primit pe mail de pe adresa oficiala a punctului de lucru).
Ce este de facut mai departe? Problema este ca nu cred ca pot rezolva ceva daca merg in audienta la sediul ITM tinand cont ca nu cei din localitatea unde se afla punctul de lucru s au ocupat de caz.
Ma gandesc ca singura solutie ar fi sa dau firma in judecata, cum se procedeaza in acest caz?
As vrea sa stiu daca se ajunge la judecata si se incheie pozitiv pentru mine pe cine urmeaza sa execute pentru a plati daunele?
Executa conturile firmei / administratorul judiciar / actionarii?
Trebuie neaparat avocat pentru un astfel de proces? Cum se procedeaza cu dansii? Trebuiesc platiti de mine iar la final cine pierde procesul plateste cheltuielile de judecata + avocatul celuilalt?
Buna seara, am si eu o mica problema.
Am lucrat la o firma, un SRL cu mai multi actionari. In momentul de fata firma nu a mai avut bani de chirie iar din cauza aceasta proprietarul a taiat toate utilitatile (apa,curent), activitatea fiind intrerupta din aceasta cauza. Firma are sediul declarat in locul luat in chirie.
Problema este urmatoarea - noi angajatii am fost trimisi acasa, salariul nu a mai fost primit de aproape 2 luni (luna trecuta care trebuia sa-l primim luna asta + jumatate din luna asta de salariu). Din cate stiu contractul inca merge in continuare, nu am semnat nici o hartie si nici dansii nu ne-au trimis in somaj inca.
Fluturas de salariu nu am primit niciodata, pe la inceput mai semnam o chitanta cand primeam salariul insa de vreo 3 luni de zile am primit banii direct in mana, fara sa semnam nimic si fara sa fie vreo camera de fata.
Eu personal aveam contract declarat pe 6 ore, in relitate era altceva, unii colegi de ai mei aveau contract si pe 2 ore.
Posibil sa nu mai poata fi gasiti actionarii / administratorul, locul unde era firma cred ca in momentul de fata este gol.
Ce ar fi de facut in cazul de fata?
O plangere la ITM pentru neplata salariului isi mai are rostul?
In caz ca va fi nevoie sa fie data firma in judecata cum se procedeaza? Si daca firma este data in judecata cine urmeaza sa fie executat pentru a plati datoriile? Administratorul, actionarii? Firma nu mai are nici un ban in conturi.