avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate adrianak72

Activitate adrianak72

Buna seara,

Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem un copil nou venit din anul acesta scolar, care inca de la inceputul anului prezinta probleme de adaptare la nivelul clasei. (Toate aceste probleme si tulburari de conduita au fost prezente si in anii scolar precedenti, motiv pentru care a fost sfatuit sa paraseasca doua scoli in decursul a doi ani scolari consecutivi, tinandu-si colegii sub teroare emotionalaprin comportamentul si limbajul sau). Comportamentele de acest gen continua si in noul colectiv. Profesorii incearca sa fie cat mai intelegatori in a media aceste probleme in cadrul clasei, insa colegii lui - este vorba de niste copii de clasa a VI-a ; elevul in cauza fiind repetent al clasei a VI-a din anul acesta scolar astfel este mai in varsta cu un an decat restul colegilor lui- sunt la limita rabdarii, fiind jigniti zilnic prin limbajul si mesajele indecente si vulgare adresate colegilor si mai ales fetelor din clasa. Astazi ca urmare a unui astfel de incident, copilul si-a exprimat dorinte fizice explicite uneia dintre colege, stiind ca va fi tras la raspundere s-a ascuns in afara incintei scolii, jumatate din efectivul de cadre didactice si cativa elevi cautandu-l. Scoala nu dispune de un sistem automatizat de inchidere a portilor curtii astfel, copilul poate iesi in strada practic neobservat in timpul orelor de curs. (Vorbim de o scoala de la sat unde posibilitatile financirea sunt limitate, dar nu s-a impus necesitatea inchiderii portilor curtii pana acum). Impreuna cu diriginta clasei ne-am propus, si deja am adus la cunostinta mamei acest lucru, ca dorim sa rugam parintii sa semneze o declaratie pe proprie raspundere prin care isi asuma orice responsabilitate in cazul in care copilul iese din incinta si perimetrul scolii in timpul orelor de curs si fara permisiunea unui cadru didactic - mai ales ca, conform spuselor mamei a existat precedent pentru acest tip de comportament, cand copilul in timpul orelor de curs nu s-a prezentat la ora si a fugit in strada printre masini, tot pe fondul dorintei de evitare a asumarii responsabilitatii pentru comportamentul inadecvat.
Intrebarea mea este, avem indreptatire legala sa punem parintii sa semneze o declaratie de acest tip? Mentionez ca mama a acceptat ideea si a inteles motivatia noastra ca profesori.
O alta intrebare, care sunt cele mai drastice masuri pe care le poate lua conducerea scolii? Se poate merge pana la exmatriculare? Are acest lucru baza legala? Intreb, deoarece d-na director nu este foarte incantata de comportamentul copilului, si daca acest tip de comportament va continua, va pune presiuni asupra parintilor pentru a-si muta copilul problematic- pentru a aplana comentariile parintilor colegilor lui de clasa, insa parerea mea si a doamnei psiholog care lucreaza acum cu copilul, este ca mutarea copilului intr-un nou colectiv nu ar fi in interesul acestuia din nici un punct de vedere. In plus nici parintii nu vreau ca fiul lor sa fie mutat dintr-o scoala in alata anual.

Sper ca am reusit sa expun situatia cat de cat clar si intelegibil.

Va multumesc.

Buna seara,

As vrea sa stiu ca pentru a intocmi un contract de comodat auto este obligatorie prezenta ambilor parti sau este suficienta prezenta la notar a proprietarului autoturismului incredintat acesta dispunand de datele de identificare a persoanei carei incredinteaza autoturismul spre folosinta.

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul prompt respectiv pentru lamurire si sfat :)
Am cumparat cadou de Craciun un elicopter in valoare de 120 de ron de la unul dintre magazinele de jucarii mari. Produsul s-a defectat la cateva minute de utilizare, fapt constatat si de service-ul magazinului. Conform textului mandatului de primire produse spre verificare pe care l-am semnat la predarea elicopterului catre angajatul magazinului, in urma examinarii produsului si constatarii responsabilitatii societatii pentru defectarea acestuia, "clientul isi poate exercita drepturile de primirea aceluiasi produs, schimbarea cu un produs nou sau returnarea banilor". Din moment ce jucaria s-a defectat de la sine nu am dorit schimbarea acestuia cu unul nou pentru a nu o pati din nou. Insa domnul de la receptia magazinului in loc de returnarea banilor dorea sa emita un voucher cu valoarea egala cu cea a elicopterului, pentru achizitionarea de alte produse. Din moment ce jucaria a fost cadou de la "Mosul", iar copilul si l-a dorit foarte mult si nu a fost tocmai ieftin nu doresc sa cumpar alte produse ci sa achizitionez un elicopter dintr-un alt magazin de la un alt producator de jucarii. In plus i-am mentionat domnului ca eu am semnat acel mandat, cu anumiti termeni pe care atat eu cat si retailer-ul se obliga sa le respecte. Domnul a spus ca nu poate sa faca nimic, ei au afisat un panou pe perete pe care este mentionat ca se elibereaza un voucher, iar daca nu dorim voucher-ul si nici produsul - elicopterul defect- atunci ii pare foarte rau ca ne pierdem banii.
Intrebarea mea este daca poate fi tras magazinul la raspundere pentru returnarea banilor? Respectiv care are mai mare valoare juridica/contractuala - in lipsa unui termen mai bun- acel mandat semnat de mine si prezentand stampila retailer-ului sau panoul afisat pe holul magazinului?