avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate mitid84

Activitate mitid84

buna ziua.
In aceasta dimineata am pus urmatoarea intrebare "in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de dupa nastere?
procentul de 85% se calculeaza din veniturile obtinute inainte de a intra in concediu de risc maternal? "

Raspunsul a fost " La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită, precum şi veniturile aferente perioadelor assimilate, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca suma totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului împărţită la 12"

Problema mea este ca nu am inteles nimic si nici nu am mai primit nici un raspuns dupa cu toate ca am revenit pe aceeasi intrebare. :(
Influenteaza veniturile post natale concediul de risc maternal sau nu? adica eu daca sunt in concediu de risc maternal care se plateste cu 75% din salariu in concediu de crestere copil procentajul de 85% o sa se calculeze din veniturile care au fost platite cu 75% sau din salariul normal pe care il aveam inainte de a intra in concediu de risc maternal?


Multumesc foarte mult !
ma poate cineva elucida va rog frumos? nu am inteles raspunsul: da influenteaza SAU nu influenteaza?
adica eu daca sunt in concediu de risc maternal care se plateste cu 75% din salariu in concediu de crestere copil procentajul de 85% o sa se calculeze din veniturile care au platite cu 75% sau din salariul normal pe care il aveam inainte de a intra in concediu de risc maternal?
Multumesc!
in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de dupa nastere?
procentul de 85% se calculeaza din veniturile obtinute inainte de a intra in concediu de risc maternal?
Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil.
In al doilea an este o suma fixa indiferent de salariu sau se calculeaza tot procentual?