avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal influenteaza veniturile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal influenteaza veniturile de dupa nastere in cei doi ani

in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de dupa nastere?
procentul de 85% se calculeaza din veniturile obtinute inainte de a intra in concediu de risc maternal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 8 Ianuarie 2015
La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită, precum şi veniturile aferente perioadelor assimilate, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca suma totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului împărţită la 12.
adica eu daca sunt in concediu de risc maternal care se plateste cu 75% din salariu in concediu de crestere copil procentajul de 85% o sa se calculeze din veniturile care au platite cu 75% sau din salariul normal pe care il aveam inainte de a intra in concediu de risc maternal?
Multumesc!
ma poate cineva elucida va rog frumos? nu am inteles raspunsul: da influenteaza SAU nu influenteaza?
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) ested e 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru concedii medicale (inclusiv veniturile din concediul de risc maternal si din concediul de maternitate).

3. Asadar daca ati avut si concediu de risc maternal indemnizatia pentru CCC va fi mai mica.
buna ziua.intrebarea mea ar fi.si tichetele de masa se iau in considerare?ca doar se impoziteaza.

Alte discuții în legătură

Elucidare raspuns plata concediu post natal mitid84 mitid84 buna ziua. In aceasta dimineata am pus urmatoarea intrebare \\"in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Florin3030 Florin3030 In cazul in care imi iau concediu de risc maternal inainte de concediul prenatal, cuantumul indemnizaţiei fiind egal cu 75% din media veniturilor lunare ... (vezi toată discuția)