avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

In cazul in care imi iau concediu de risc maternal inainte de concediul prenatal, cuantumul indemnizaţiei fiind egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate în cele 10 luni anterioare solicitării, indemnizatia de crestere a copilului va fi calculata in functie de suma redusa cu 25% sau in functie de venitul care ar fi fost realizat daca nu as lua concediu de risc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:46, 3 Septembrie 2013
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste 12 luni intra lunile in care ati avut salariu dar si lunile in care ati avut indemnizatii pentru concedii medicale de orice fel (inclusiv concediul de risc maternal si concediul de maternitate).

3. In cazul prezentat de dvs. indemnizatia pentru concediul de risc maternal va duce la o indemnizatie pentru CCC mai mica decat daca nu ati fi in concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal influenteaza veniturile de dupa nastere in cei doi ani mitid84 mitid84 in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de dupa nastere? procentul de 85% se calculeaza din veniturile ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil pana la 1 an iroxanaconstanta iroxanaconstanta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: sunt salariata de 3 ani la prezentul angajator si am avut un total de 63 de zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)