avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate mp36

Activitate mp36

Răspuns la discuția Comanda de pe ebay Anglia
Până la urmă am găsit o persoană dispusă să mă ajute ca să scot coletul din vamă,dar de data asta le mai trebuie ceva. CPNP- cosmetic products notification portal. Adică documente de conformitate a produselor cosmetice de la vânzătorul din Anglia de pe ebay. Vă dați seama că acesta nu are așa ceva, fiind persoană fizică. Îmi rămâne doar opțiunea să fac retur coletului,lucru care mă costă 200 de euro prin firma de curierat cu care l-am adus.UPS. Din Anglia costul a fost de 30 de euro. Trăim în România și toți ne fură după cum vor.

Cik22 a scris:

Vamesul ala face un abuz imens. Ce treaba are el cu destinatarul inafara de a calcula taxele vamale aferente importului? Pe factura cine este cumparatorul aluia trebuie sa-i faca vama. Punct. Daca nu ma insel toate firmele astea de expeditie internationale au un vames al lor, nu alearga cu coletele prin vama. Apoi FedEx si UPS parca au aceasi companie mama la baza si eu personal voi evita pe viitor sa fac expeditii cu acestea doua in si dinafara UE. Am doua experiente neplacute la niste importuri din China. Degeaba aveam factura furnizorului, firmei de la care am cumparat, degeaba le-am indicat adresa web de pe AliExpres cu produsul listat au luat ca pret de referinta ultima listare (intre timp (2 luni) produsul urcase ca pret pentru ca se vindea si , au pus de la ei pretul aproximativ, mult mai mare si binenteles taxele aferente plus transportul prin ei.....una peste alta taxele au reprezentat aproape 40% din valoarea produsului si produsul in sine a costat mult.. Intre timp am apelat la DHL si ma declar multumit.

Și eu sunt curios să aflu baza legală și de ce nu îmi eliberează coletul. Am pus întrebarea pe acest forum în speranța că mă va ajuta cineva care cunoaște legile cu o explicație.

iordantonio a scris:

Pe ce bază legală poate stabili vama că faceți comerț sau nu cu acele produse, care nici nu au o valoare substanțială și de ce-i privește ce faceți cu ele?

Taxele nu le-am plătit deoarece refuză să îmi facă vama pe persoană fizică. Mi-au spus că dacă eu nu am firmă să găsesc pe cineva cu firmă ca să le scoată respectivul pe firma lui și să plătească taxele.
Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt mostre iar valoarea totală este undeva la 200 de euro. Transportul s-a făcut cu firma de curierat UPS. La sosirea în țară sunt contactat de reprezentantul firmei de curierat care îmi cere anumite formalități pentru vamă. Completez documentele, solicit număr eori de la ANAF, traduc factură și le trimit unde mi se cere. În decursul zilei de astăzi primesc email de la reprezentatul UPS care îmi spune că vama refuză să îmi elibereze coletul pe persoană fizică deoarece prezintă aspect comercial. Într-un final reușesc să iau legătura cu lucrătorul de la vama respectivă care îmi spune același lucru : Nu vă putem elibera coletul decât pe persoană juridică. Menționez că m-am angajat să plătesc toate taxele către stat pentru respectivul colet. De asemenea nu dețin PFA sau SRL. Este normal să nu mi se elibereze acest colet? Deci cu toate că vreau să plătesc toate taxele către stat vama refuză să îmi elibereze coletul? Este legal ceea ce fac cei din vamă? Ce pot face mai departe ca să intru în posesia coletului? Vă mulțumesc!
Eu nu am spus ca fosta sotie nu are dreptul la o luna intreaga cu copilul, ci doar am pus o intrebare deoarece m-a deranjat faptul ca a inceput iar cu santajul cum a facut-o tot timpul spunand ca nu este obligata sa mi-l dea deloc in luna iulie.Tin sa precizez ca si anul trecut i-am dat copilul 2 saptamani din luna august pentru ca ea doar atunci are concediu, iar de sarbatori de fiecare data a fost la ea cu totul ca trebuia sa fie la mine.Plus ca ii platesc pensie alimentara aproape dubla fata decat mi s-a stabilit de catre instanta.Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca tot timpul a folosit copilul pe post de arma de santaj impotriva mea interzicandu-mi sa am o relatie normala cu acesta, la proces a cerut custodie unica si apartamentul cumparat de mine.Bineinteles ca am castigat fara probleme procesul fara sa imi iau avocat, ea ramanand doar cu banii dati la avocati.Cu toate acestea , spre deosebire de ea nu ma voi folosi de copil niciodata impotriva ei desi cred ca mi-a prins aceasta slabiciune si incearca sa profite de ea.
Pana la urma sper ca totul sa se rezolve pe cale amiabila si prin intelegere.Nu sunt genul de om care sa ma razbun sau sa fac rau.Va multumesc pentru pareri.Toate cele bune.
In sentinta spune ca in vacanta de vara copilul este la mine in luna august.Fosta sotie a spus ca s-a interesat ea la un avocat si ala i-ar fi spus ca nu este obligata sa mi-l dea in luna iulie deloc.Vroiam sa aflu si eu mai multe pareri ca sa stiu ce este de facut in continuare.Va multumesc.
Sentinta este definitiva de aproape 2 ani dar acum a apucat-o pe fosta sa ma santajeze cu copilul cum a facut-o tot timpul.De aceea vreau sa stiu exact daca in luna iulie se aplica programul pe care il am de vizita , respectiv cel cu weekend-urile din prima si a treia saptamana si zilele de marti si miercuri din a doua si a patra saptamana.Va multumesc.
In urma procesului pe care l-am demarat impotriva fostei mele sotii am obtinut urmatorul program de vizita :
- in prima si a treia saptamana din luna de vineri de la ora 18 pana duminica la ora 20
- in a doua si a patra saptamana de marti ora 18 pana miercuri ora 18.
- 3 zile in vacanta de primavara
- o saptamana in vacanta de iarna , respectiv de Craciun in anii pari si de Anul Nou in anii impari.
- In vacanta de vara toata luna august.

Problema este ca sotia mi-a spus ca in luna iulie ea nu este obligata sa imi dea copilul deloc deoarece eu il am in luna august.Intrebarea mea este, ce program se respecta de vizitare pentru luna iulie?? Este valabil cel cu wekend-urile din prima si a treia saptamana din luna sau poate sa nu mi-l dea fosta sotie deloc???Va multumesc.
Răspuns la discuția Ordonanta presedintiala
Va multumesc frumos.Toate cele bune.