Până la urmă am găsit o persoană dispusă să mă ajute ca să scot coletul din vamă,dar de data asta le mai trebuie ceva. CPNP- cosmetic products notification portal. Adică documente de conformitate a produselor cosmetice de la vânzătorul din Anglia de pe ebay. Vă dați seama că acesta nu are așa ceva, fiind persoană fizică. Îmi rămâne doar opțiunea să fac retur coletului,lucru care mă costă 200 de euro prin firma de curierat cu care l-am adus.UPS. Din Anglia costul a fost de 30 de euro. Trăim în România și toți ne fură după cum vor.
Cik22 a scris:
Vamesul ala face un abuz imens. Ce treaba are el cu destinatarul inafara de a calcula taxele vamale aferente importului? Pe factura cine este cumparatorul aluia trebuie sa-i faca vama. Punct. Daca nu ma insel toate firmele astea de expeditie internationale au un vames al lor, nu alearga cu coletele prin vama. Apoi FedEx si UPS parca au aceasi companie mama la baza si eu personal voi evita pe viitor sa fac expeditii cu acestea doua in si dinafara UE. Am doua experiente neplacute la niste importuri din China. Degeaba aveam factura furnizorului, firmei de la care am cumparat, degeaba le-am indicat adresa web de pe AliExpres cu produsul listat au luat ca pret de referinta ultima listare (intre timp (2 luni) produsul urcase ca pret pentru ca se vindea si , au pus de la ei pretul aproximativ, mult mai mare si binenteles taxele aferente plus transportul prin ei.....una peste alta taxele au reprezentat aproape 40% din valoarea produsului si produsul in sine a costat mult.. Intre timp am apelat la DHL si ma declar multumit.