Fratele meu a exercitat acte de violență asupra mătușii noastre (sora mamei) iar polițistul care instrumentează dosarul a încadrat fapta la violență în familie. După părerea mea mătușa nu se încadrează la membrii de familie așa cum sunt definiți în art. 177 din Codul Penal dar polițistul a motivat că dacă s-ar fi întâmplat invers (mătușa să-l lovească pe fratele meu) fapta ar fi fost încadrată la violență în familie și logic, în situația reală, prezentată mai sus, fapta se încadrează la fel deși mătușa nu se regăsește în categoriile enumerate în textul de lege. Ce părere aveți?
Se afla in termenul de optiune succesorala. In situatia unei cereri de chemare in judecata pentru a se dezbate succesiunea, cerere formulata de unul din mostenitori, acceptarea succesiuni nu este prezumata tocmai prin formularea cererii?
De fapt doream sa prezint o situatie si sa ma lamuresc.
Speta: ambii soti la a doua casatorie, fiecare cu copii din prima casatorie si nici un copil din actuala casatorie. Unul din soti moare iar sotul supravietuitor doreste sa dezbata succesiunea iar copii defunctului (majori) nu sunt cooperanti. Pe scurt nu vor sa se dezbata succesiunea deoarece nu au interes ca sotul supravietuitor sa se inscrie la masa succesorala ramasa de pe urma defunctului.
Intrebare: sotul supravietuitor poate cere notarului dezbaterea succesiunii in lipsa tuturor mostenitorilor si astfel sa poata obtina certificatul de mostenitor?