Revin! Ca sa nu deschid un topic nou pe aceeasi tema o sa intreb tot aici: fratele vitreg este de acord sa cedeze partea lui in favoarea tatalui meu.Cum se procedeaza? Se poate consimtii la notar acest lucru fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? Sau trebuie dezbatuta si atunci partea lui sa intre in posesia tatalui meu.
valentin1993
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Sincer sa va spun am postat aici dupa ce am luat legatura cu ei pentru ca nici unul nu este in tara pentru a incepe discutii in ideea de incepe procedurile pentru dezbaterea mostenirii.Tata a facut munca de cercetare pentru a da de ei pentru ca nu sunt in relatii foarte bune.Se pare ca doi dintre ei au cedat "partea" celui de-al treilea...deci din partea celui decedat va fii un singur mostenitor.Acesta considera ca ii se "cuvine" fara alte discutii chiar daca nu si-a sunat sau vizitat bunicul cu mult timp inainte sa se bolnaveasca si sincer este nedrept,din punctul meu de vedere,sa beneficieze de vreo mostenire atata timp cat mama si-a dat demisia de la locul de munca pentru a pleca in provincie si a avea grija de socrul ei,in spetul bunicul meu.Totate cheltuilelile si stresul provocat a fost suportat in integralitate de familia noastra ..nu mai spun ca era sa piarda si apartamentul pe care il detinea la aceea vreme care era girat + datorii al intratinere.Mai pe scurt...aproape a sacrificat totul ca sa aiba grija de un om paralizat si cu alzheimer la pat ca sa vina "mostenitorii" care nu au dat un telefon macar sa isi ia "partea".Probabil ca o sa se mearga la un avocat inainte de a se stabilii ce urmeaza de facut.
Va multumesc foarte mult pentru mesaje si sfaturi !
Va rog sa ma ajutati,daca se poate, cu un sfat legat de urmatoare speta:
In urma cu 8 ani bunicul meu a decedat iar in ultimele 9 luni de viata,practic de cand a vazut la pat,a fost ingrijit de tata.De la schimbat scutece pana la dat mancare ,dus la spital etc. El mai are 2 frati ,unul decedat si altul vitreg.Nepotii celui decedat nu au dat un telefon macar la fel si cel vitreg.Problema este ca vor parte din mostenire lucru cu care nu sunt de acord intrucat nu i-a interesat deloc de bunic.
Ma intereseaza sa stiu daca ii pot actiona in instanta pentru despagubiri morale.
Buna ziua.
In situatia in care cineva a girat un imobilul pentru altcineva...cel care a girat imobilul poate sa mute creditul dupa o perioada pe numele lui?
Multumesc anticipat. :)
Buna ziua !
Am o problema mai delicata si as dorii sa stiu daca o pot rezolva cu ajutorul organelor abilitate.Am fost angajat la o firma din septembrie pana la inceputul lunii februarie.Nu am avut contract pentru ca dumnealor nu au binevoit sa-mi faca iar ultimul salariul pe care trebuia sa-l incasez se lasa "asteptat".Am in posesie o legitimatie a sefului (pentru ca neavand contract mie nu mi-au putut face legitimatie),cateva poze pe telefon pe care le-am facut in timpul serviciul(natura jobului ma obliga sa fac niste poze din cand in cand pentru a avea dovada) si mesaje pe telefon prin care ei recunosc faptul ca au sa-mi dea salariul restant.
M-ar interesa sa stiu ce cai de rezolvare am....la ITM nu cred ca pot face mare lucru pentru ca nu am avut contract.
Multumesc anticipat.