avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate onuzza

Activitate onuzza

Discuție CCC
As avea si eu o intrebare: ce inseamna acest citat, adica daca eu nu am venit pe o luna se face totalul celorlalte 11 luni si se imparte la 12???? Adica ma pot incadra si eu cu 11 luni cotizate? tin sa precizez ca inainte de aceste 11 luni am fost in CCC.

În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fără venituri aferente acestora, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 de lei.Dacă o persoană realizează venituri pe o perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12.În cazul în care, în urma acestui calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 de lei, se acordă 600 de lei.
Buna ziua as avea si eu o rugaminte la cei care ma pot ajuta cu raspunsul la niste intrebari. Eu am fost in CCC pana in aprilie, iar contabila firmei unde am lucrat mi-a dat actele pt somaj abia in iunie, de pe data de 5 iunie am fost in somaj pana pe 5 decembrie.Iar eu mi-am depus concediul medical pe 2 decembrie (pentru ca sunt insarcinata din nou si as vrea sa intru iarasi in CCC), dar cand dr. de familie a mers cu raportarile la Casa de Pensii eu figuram ca neasigurata pe luna decembrie? de ce? Al doilea concediu medical l-am depus pe 5 ianuarie, fiind prima zi lucratoare. Va multumesc