avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

As avea si eu o intrebare: ce inseamna acest citat, adica daca eu nu am venit pe o luna se face totalul celorlalte 11 luni si se imparte la 12???? Adica ma pot incadra si eu cu 11 luni cotizate? tin sa precizez ca inainte de aceste 11 luni am fost in CCC.

În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fără venituri aferente acestora, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 de lei.Dacă o persoană realizează venituri pe o perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12.În cazul în care, în urma acestui calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 de lei, se acordă 600 de lei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 16 Ianuarie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, indemnizatie pentru CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Pentru un raspuns corect va rog sa precizati:
- data nasterii copilului;
- ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

3. - Extrasul citat de dvs. este din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
- Daca in cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC ati avut si venituri si perioade asimilate (fara nici o luna de intrerupere) atunci veniturile nete lunare obtinute se aduna si rezultatul se imparte la 12.
- Daca rezultă un cuantum mai mic de 600 de lei, se acordă 600 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie cu concediu fara plata amyST amyST Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru bebe2 in cazul in care am avut indemnizatie pentru bebe1 timp de 11 luni apoi am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)