avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate mariusvoicu

Activitate mariusvoicu

Buna ziua! As dori sa imi vand motocicleta care se afla la taxe si impozite la sectorul 2, sector in care am avut domiciliul atunci cand am cumparat-o.

Luna aceasta mi-am schimbat buletinul pe Ilfov.

Pot sa merg cu cumparatorul pentru fiscal la sectorul 2, sau trebuie sa o mut la impozite in Ilfov si abia apoi sa fac vanzarea?

Multumesc anticipat!
Buna ziua! In luna iulie 2014, am achizitionat un apartament in Bucuresti. Persoana care a locuit in respectivul apartament(proprietarul de drept) a decedat undeva in luna aprilie 2014, apartamentul ramanand mostenire nepoatei sale care ulterior a devenit proprietarul.

Eu am achizitionat apartamentul de la mostenitoare. Inainte sa fie gata cu toate actele necesare vanzarii m-a intrebat daca vreau sa-mi lase serviciul de tv si telefonie de la rds-rcs si (pe atunci) Romtelecom. I-am spus ca nu, sa le rezilieze ca imi voi face eu un abonament de tv si net dupa ce studiez piata(abonamentele erau pe numele decedatei, iar mostenitoarea nu a facut preluare de servicii sau ceva de genul pe numele sau).

Intre timp, vine luna iulie si facem vanzarea-cumpararea apartamentului, cu cash, nu cu credit bancar, iar ca termen de eliberare i-am lasat nepoatei o luna de zile, timp in care a locuit in apartament pana in ultima zi pe care am stabilit-o de comun acord, apoi a plecat in Canada(unde locuieste de ceva ani de zile).

Dupa vreo 2 luni, dupa ce am terminat de renovat, aranjat si mutat, am zis sa merg la RDS-Rcs sa-mi fac ab. de tel. si internet. Acolo, doamna de la ghiseu, mi-a spus ca nu poate sa imi faca pana nu achit cei 90 de lei restanti. Dupa lungi discutii in care am incercat sa-i explic ca nu scrie nicaieri ca este necesara ultima factura de la RDS achitata pt procesul de vanzare cumparare, am ajuns la o rezolutie comuna si anume sa lase datoria aia pe locatie si sa nu o transfere la mine, pe cnp-ul meu. Mi-a spus ea atunci, ca in viitor daca eu aleg sa vand apartamentul, cumparatorul meu se va lovi de aceeasi problema ca mine.

In fine. Am facut abonamentul si dupa 3-4 luni de zile ma trezesc cu citatie in casuta postala(pe numele decedatei) ca daca nu achita datoria restanta vor trece la deconectarea serviciilor(telefonie si tv), ii vor lua echipamentele(telefonul fix) si o vor actiona in instanta.

NOTA* - Am aflat de aceasta datorie abia dupa ce am cumparat apartamentul.
- Cand am facut contractul meu la RDS i-am spus angajatei lor sa treaca undeva acolo ca femeia aia a decedat de juma' de an.
- Fiind nevoie de copie de pe actul de spatiu, au in baza lor de date acolo ca eu am luat apartamentul de la nepoate decedatei, care are domiciliul in Canada.

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata cazului meu si pentru eventualele raspunsuri.

Toate cele bune!