avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate dana25is

Activitate dana25is

Răspuns la discuția Promovare personal contractual
Multumesc pentru raspuns.

De acord, promovarea se face din trei in trei ani de activitate. Eu nu am prins nicio promovare la acest loc de munca , si nici nu scrie nicaieri ca trebuie sa am trei ani in unitate ci doar in activitate. Eu am un an si sase luni inainte de a ma angaja , plus doi ani in unitate.
Consider ca promovarea e din trei in trei ani. La mine a fost angajare pe postul care era vacant atunci (si pentru care au contat acele 6 luni de la vechiul loc de munca) , iar acum as putea fi promovata.
Daca este specificat undeva ca trebuie sa fie trei ani in unitate, va multumesc frumos.
Răspuns la discuția promovare
Art. 39. - Aplicarea tranzitorie Hotărâri judecătorești
08/12/2017 - Art. 39. - a fost modificat prin Ordonanţă de urgenţă 91/2017
(2) În situația în care prin aplicarea alin. (1) nu există funcție similară în plată, nivelul salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut în anexe cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradația corespunzătoare vechimii în muncă.
Este posibil sa "construiti" un salariu mai mare si decat juristul aflat in plata prin aplicarea coeficientului, dar.....fara comentarii.
Succes!
Buna ziua,
Am fost angajata intr-o institutie bugetara pe post de referent de specialitate grad III. La data angajarii mi-au fost luate in considerare 6 luni vechime pe postul de economist detinut anterior (am un an si 6 luni pe post de economist ), astfel depasind etapa de debutant.
Au trecut doi ani si as dori sa trec pe postul de referent de specialitate grad II , pentru care trebuie sa am vechime in specialitate 3 ani si 6 luni. Mentionez ca sunt salarizata conform l 153/2017 si alin (6) precizeaza "promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate".
INTREBARE: daca eu am cel putin doua evaluari 2017 si 2018 cu calificativul "f.bine", iar vechimea mea pe studii de specialitate este de 3 ani si 6 luni (conform ordinului 1470/2011 ) as putea promova?
Consider ca eu nu trebuie sa astept trei ani pentru ca eu am fost angajata pe post de referent de specialitate III si nu promovata din debutant. De asemenea precedentul a fost creat prin luarea in considerare a celor 6 luni pentru a fi angajata pe referent de spec gr.III, deci poate fi luat si 1 an dinaintea angajarii ca si specialitate.
Multumesc , astept cu interes raspunsurile dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider ca se schimba doar impozitarea de 10%. Solutia cu CIM nu e chiar buna avand in vedere ca e o munca ocazionala si sa incarci lista de plata cu cheltuiala salariala a unui muncitor nu e acceptat de locatari. Nu e o munca dependenta cu caracter de repetitivitate deci e corect contractul civil....cu D205 pana la 28.02.2018 pt 2017.
Buna ziua,

Am un apartament ramasmostenire de la mama. Am facut succesiunea si sora mea a cedat in favoarea mea (deoarece atat ea cat si sotul ei au datorii la banca) iar apartamentul este pe numele meu. Ei locuiesc acum in acest apartament. Singura sursa ca eu sa primesc totusi o jumatate din valoarea apartamentului este fratele cumnatului care practic il va imprumuta pe fratele lui cu acesti bani. Acesta doreste sa aiba o garantie si vrea ca sa facem acte. Eu si sora mea dorim sa ne asiguram ca ea nu va avea probleme si vrem sa ramana apartametul pe numele meu si al cumnatului ei, iar in momentul in care acesta isi va primi toti banii de la fratele lui, cumnatul surorii si eu ii vom vinde nepotului (baiatul surorii mele care nu are datorii la banca).
Nu stiu daca am explicat f clar. Ideea e ca eu trebuie sa vand doar o jumatate din apartament, si intreb: 1. daca e posibil acest lucru;
2.in ce modalitate va proba cumnatul meu ca ii da banii fratelui sau astfel incat atunci cand se ajunge la suma fixata (si asta ar trebui printr-un antecontract...gandesc eu)sa nu fie discutii?
3. care este modalitatea cea mai simpla si transparenta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Va multumesc frumos doamna zzenovia. Asa am aplicat si noi legea dar....dupa multe intrebari puse. Daca am avea niste specialisti practicieni care sa faca legile probabil ca nu ne-am confrunta cu asemenea neintelegeri....si pana la urma nedreptati.
Tot cel ce n-are e pedepsit. In cazul de fata, pe an, el primeste 55*6+75*6=780 lei, iar restul 1200 lei.
De explicat....da...a fost greu si jenant. Legiutorii poate cred ca aceasta categorie sociala cu salarii minime e si putin mai "prostuta". As vrea sa-i asigur ca nu e asa. Avem licentiati in limbi straine....dar cu probleme de viata si sunt infirmieri cu salar minim.....
Sa inteleg ca cei de la minister m-au informat gresit? Ei au impartit bugetarii in doua: 1- cei care au salarii mai mari decat 975 si atunci primesc 100 din ianuarie;
2- cei care au sub salariul minim la 1 ianuarie, le reintregim pana la 975 acum iar diferenta o primesc in iulie.

[ link extern ]

Întrebat dacă de creșterea salarială de 100 de lei vor beneficia și cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sănătății a precizat că în cazul acestora se va aplica anul viitor o creștere în două etape de 150 de lei, respectiv 75 de lei de la 1 ianuarie 2015 și alți 75 de lei de la 1 iulie 2015.


''Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o creștere în două trepte. De la 1 ianuarie va fi creșterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi încă 75 de lei. Deci ei vor beneficia de 150 de lei, astfel încât creșterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiază de această creștere de 150 de lei. Creșterea se referă la toți cei 300 de mii de membri ai sistemului, luând în calcul și creșterea salariului minim", a declarat Nicolae Bănicioiu.


Va multumesc daca aveti ceva mai concret. Si eu as fi vrut sa le dau 100 lei din ianuarie ca si-asa au salarii f. mici.
Multumesc frumos, Seby. Asa am facut pt. ca legiutorul nu s-a gandit ca intre 900 si 975 mai sunt si salarii intemediare. "El" s-a gandit doar la 900 lei . La forul superior am sunat si asta am inteles.
Si totusi....nu aplica nimeni aceasta lege?
HG nr. 1091/2014 =salariu minim 01.01.2015=975; 01.07.2015=1050
OUG 70/2014 "Art. 1
(1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico- sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si sistemului public de asistenta sociala care in anul 2015 beneficiaza de majorarea salariului de baza cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. "

In acest context pt.un salariat care are acum 920 lei cum procedez?
1) Ii dau 55 lei in ianuarie ca sa aiba 975 si 75 in iulie pt. a ajunge la 1050? (cu spaima ca vine si intreaba de ce nu i-am dat 100 acum, iar eu sa-i explic exceptarea celor care primesc mai mult de 100 de lei in CURSUL anului 2015 (55+75) nu beneficiaza de cresterea cu 100 la 01.01.2015)
2) Ii dau 100 acum si ajunge la 1020 iar in iulie ce fac? El TREBUIE aiba salariul mimin de 1050 dar....nu am voie sa-i dau 100 in ian si inca 30 in iulie;
3) Ii dau 920+55 =975 in ianuarie si plusez 100 =1075 si astfel a beneficiat de o crestere cu 75 lei urmare a acordarii salariului minim in 2015 si deci respect legea....
Va multumesc daca ma ajutati cu un sfat legal.