avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate fastf44

Activitate fastf44

Dar de permis nu spune nimic... Cu permisul cum ramane ? Il am suspendat de 11 luni. L-a anulat sau o sa mi-l dea inapoi ?
21.04.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: C9 Camera preliminara/fond
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 335 al 2 Cod Penal, cu aplicarea art. 396 alin. 1, alin 10 Cod de Procedură Penală, condamnă pe inculpatul Mihai Alexandru-Iulian, la 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În baza art. 91 Noul Cod Penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani conform dispoziţiilor art. 92 Noul Cod Penal, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii. În baza art. 93, alin. 1 Cod Penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 94 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Teleorman. În baza art. 93 alin. 3 Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Alexandria, jud. Teleorman pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. 4 Cod Penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse precum ?i săvârşirea de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod de Procedură Penală obligă pe inculpat la plata sumei de 650 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 78/2015 21.04.2015
Buna ziua. Am primit termen din partea instantei sa ma prezint maine 21-04-2015. Imi poate spune cineva cam ce decizie ar putea sa ia judecatorul ? Sau mai exact cand imi voi recupera permisul?
Va multumesc foarte mult pentru informatii. O zi buna va doresc.
Sunt la prima abatere nu am mai avut antecedente penale. Doar sala trebuie sa o mai dau ? tin sa mentionez ca am mai dat un examen de 15 intrebari pe care l-am trecut. La data actuala au trecut 7 luni de zile de cand nu am primit nici un fel de raspuns din partea instantei.
Buna ziua, acum vreo 4 luni mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile pentru o depasire neregulamentara. Fiind mic si fara minte nu am putut astepta aceasta perioada si m-am urcat la volan moment in care am fost oprit de un echipaj de politie. Le-am inmanat actele masinii si buletinul dar nu si permisul. Acestia m-au cautat in baza de date si au aflat ca permisul meu era suspendat. M-au dus la sectie mi s-a intocmit un dosar penal. Dosarul a trecut pe la parchet iar acum este la judecatorie. Multi prieteni ma sperie cu diferite zvonuri ca o sa mi se anuleze permisul si timp de un an sau 2 nu mai pot da, sau ca o sa ma intru la puscarie. In declaratiile luate de politie mi-am recunoscut fapta si asta o sa fac si in fata instantei. As vrea ca cineva cu destula experienta sa imi spuna ce o sa se intample ( aici ma refer la sentinta ). Daca este adevarat ca o sa fac puscarie sau ca o sa mi se suspende dreptul de conducere pe un an sau 2. Astept un raspuns :sorry: