avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost prins de un echipaj de politie in timp ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost prins de un echipaj de politie in timp ce aveam permisul suspendat

Buna ziua, acum vreo 4 luni mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile pentru o depasire neregulamentara. Fiind mic si fara minte nu am putut astepta aceasta perioada si m-am urcat la volan moment in care am fost oprit de un echipaj de politie. Le-am inmanat actele masinii si buletinul dar nu si permisul. Acestia m-au cautat in baza de date si au aflat ca permisul meu era suspendat. M-au dus la sectie mi s-a intocmit un dosar penal. Dosarul a trecut pe la parchet iar acum este la judecatorie. Multi prieteni ma sperie cu diferite zvonuri ca o sa mi se anuleze permisul si timp de un an sau 2 nu mai pot da, sau ca o sa ma intru la puscarie. In declaratiile luate de politie mi-am recunoscut fapta si asta o sa fac si in fata instantei. As vrea ca cineva cu destula experienta sa imi spuna ce o sa se intample ( aici ma refer la sentinta ). Daca este adevarat ca o sa fac puscarie sau ca o sa mi se suspende dreptul de conducere pe un an sau 2. Astept un raspuns :sorry:
Buna ziua,
Daca esti la prima abatere vei primi:
- amenda
- suspendarea permisului pentru inca 90 de zile
- va trebui sa dai sala din nou

informeaza-te mai exact dintr-un caz similar discutat aici www.avocatnet.ro/content/for...

Bafta si ai grija pe viitor!
Sunt la prima abatere nu am mai avut antecedente penale. Doar sala trebuie sa o mai dau ? tin sa mentionez ca am mai dat un examen de 15 intrebari pe care l-am trecut. La data actuala au trecut 7 luni de zile de cand nu am primit nici un fel de raspuns din partea instantei.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
fastf44, utilizator
Incadrarea juridica ar trebui sa fie art. 335 alin. (2) Cod Penal, care prevede pedeapsa inchisorii de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
In aceasta situatie, permisul de conducere se anuleaza, conform art. 114 alin. (1) lit. b din O.U.G. nr. 195/2002.
Daca veti fi condamnat la pedeapsa inchisorii, modalitatea de executare va fi suspendarea executarii sub supraveghere, iar peste 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare veti putea da examen pentru obtinerea permisului.
Daca veti primi pedeapsa amenzii, peste 6 luni de la data achitarii ei integrale veti putea da examen de permis.
Se va da examen complet (sala si traseu), pentru ca permisul initial este anulat, ceea ce presupune ca nu mai aveti deloc dreptul de a conduce.
Cele 15 intrebari la care ati raspuns erau pentru restituirea permisului urmare suspendarii dreptului de a conduce prin procesul-verbal de contraventie, si n-au nicio legatura/influenta asupra dosarului penal de conducere fara permis.
Va multumesc foarte mult pentru informatii. O zi buna va doresc.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
fastf44, utilizator

Alte discuții în legătură

Fara permis, baut, accident, furt zaicaioan zaicaioan Buna ziua ...sa incep asa am venit baut acasa am luat cheile de la masina lu cumnatamiu care sta cu mine in aceeasi casa am facut accident FARA VICTIME a venit ... (vezi toată discuția)
Permis violyd violyd buna ziua va rog sa-mi spuneti daca dupa ce esti prins cu permisul suspendat ti se mareste pedeasa cu suspendarea (vezi toată discuția)