buna seara,
Imi puteti spune ce declaratii trebuie sa depun pe 2016 daca detin un birou individual de arhitectura (profesie liberala) ? Anul trecut, la infiintare, am depus 070 si 220.
in ce conditii se depun 600 si 392b ? sunt obligatorii pentru toate birourile?
daca am sediul la domiciliu , prin ctr. de comodat, trebuie sa angajez un evaluator pentru a stabili impozitul la casa?
Multumesc pentru raspuns. Exista o baza legala pe care eu o pot aborda, fara implicarea ITM-ului? Angajatorii mi-au oferit varianta de a ma reangaja pe o durata de 6 luni, fara a veni la lucru si un onorariu (mic) pentru prejudiciul moral creat. Daca accept aceasta varianta ma fac partasa la aceasta fapta nelegala?
Buna ziua,
Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care din 6 in 6 luni mi se facea un nou CIM. Dupa primele 3 CIM, m-a trecut pe o alta firma (acelasi administrator ) cu celelalte 4 CIM (am avut contract si pt o luna doar). Nu am avut niciodata un act aditional sau anexa la un contract anterior. La sfarsitul acestei perioade, am cerut desfacerea CIM-ului prin art 56, lit i (la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata; ). Dupa 2 luni de la incheierea activitatii mele in cadrul firmei, m-am dus sa imi cer actele de incheiere (adeverinta, decizia de incetare etc). In acel moment am aflat ca primul meu CIM nu a fost inregistrat niciodata, privandu-ma astfel de 6 luni de vechime in activitatea mea profesionala.Scuza angajatorilor a fost "contabilul lor nu si-a facut datoria de a-l inregistra iar acestia nu au verificat ulterior". As vrea sa stiu ce repercursiuni vor suferi angajatorii daca eu fac o vizita la ITM. Exista vreo cale de mijloc pentru a nu se ajunge la ITM ? (legala) . Va multumesc pentru raspuns anticipat.