avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Activitate cristinagradinaru

Activitate cristinagradinaru

Răspuns la discuția Mi-am rupt piciorul in market
Comerciantul nu are nicio obligatie de a pastra culoarele magazinului libere pt circulatie? Pot fi lasate ambalaje si cutii pe oriunde?
Asa este! Multumesc frumos pt raspuns.
Nu, nu era niciun angajat.
Cred totusi ca treaba mea un magazin e sa ma uit la produse si nu pe jos. Daca nu era cutia aia, clar nu as fi trecut prin ce am trecut si inca mai trec.
Aveti dreptate, din secunda aia regret ca nu am ocolit cutia. In fiecare zi sar peste jucariile copiilor, pt ca ma astept sa fie acolo.
Buna ziua! Am fost saptamana trecuta intr-un magazin si in dreptul raionului cu produse non-alimentare era o cutie de carton, goala, pe jos pe care am observat-o in ultimul moment. Cand sa pasesc peste ea, am calcat aiurea si mi-am rupt tibia. O clienta din magazin a sunat la ambulanta. Au venit si m-au luat cu targa din magazin, din locul in care mi s-a rupt piciorul. Personalul, inclusiv managerul de magazin, au incercat sa ma ajute, mi-au adus gheata, scaun. La spital mi-au zis ca e fracturata tibia si a 2-a zi m-au operat, punandu-mi o placuta direct pe os, care va fi scoasa la aproximativ 8 luni de la operatie. Timp de 6 saptamani nu am voie sa calc pe picior, urmand apoi recuperarea. Cum credeti ca ar trebui sa procedez? Multumesc anticipat pt raspuns. O zi placuta!
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii:
In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc la serviciu. Am optat pt un an de concediu crestere copil cu indemnizatia de 3400 lei pe luna. Sunt din nou insarcinata si incepand cu data de 08.01.2015, exact data de intoarcere la serviciu, pot beneficia de concediu de maternitate, DPN fiind 26.03.2015. Firma a intrat in insolventa si postul meu s-a desfiintat. Asadar voi beneficia de concediu de maternitate de la somaj.
- Ce acte trebuie sa depun la somaj? Aceleasi acte pt solicitare ajutor de somaj, ca apoi pana pe 31.01.2015 sa duc si certificatul medical?
- Ce se va lua in calcul pt plata concediului de maternitate, respectiv cele 126 de zile pt prenatal si postnatal? In ultimele 6 luni am avut un venit net de 3400 lei/luna, respectiv indemnizatia de crestere copil. Se vor lua aceste sume sau veniturile brute anterioare concediului de crestere copil?
Ar mai fi si alta posibilitate in afara de a beneficia de concediu de la AJOFM? Mentionez ca am fost informata prin telefon, nu am primit niciun act si nu am semnat nimic inca.
Multumesc anticipat pt ajutor.