Noutăți!!
Am primit amenda 100 lei de la primarie doar pentru aerisirea de la baie!!! Am descoperit printre actele mele un certificat de urbanism din luna aprilie 2001 emis pentru obtinerea autorizatiei de construire.
La momentul intocmirii procesului verbal, am sustinut ca lucrarea am terminat-o inca din 2001 si ca am si acest certificat de urbanism emis de ei. Intrucat lucrarea era vizibila din exteriorul blocului, de ce nu m-au sanctionat atunci ci abia acum, dupa 14 ani??
Ma gandesc sa contest procesul verbal si sa dovedesc cu certificatul de urbanism si cu martori data efectuarii-terminarii lucarii fara autorizatie.
"art. 163 alin. (8) din Regulamentul aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii 212/8 din 18.06.2009" vezi ca asta-i CSM-ul de peste Prut !!!:(( .... CHISINAU
Printr-un act de partaj voluntar autentificat in anul 2001, am devenit proprietarul unei suprafete de teren intravilan de 370 mp. in forma de trapez cu lungimea de 25 m pe o latura si 26m pe cealalta latura, iar latimea de 10 m o latura si frontul stradal de 18,25 m,
Fata de imprejurarea ca pe la jumatatea terenului se afla amplasata o capacitate energetica, un stalp de 110kw, in anul 2013 m-am adresat ANRE solicitandu-le incheierea unei conventii-cadru in vederea exercitarea drepturilor de uz şi de servitute în conformitate cu regulile procedurale privind condiţiile şi termenii referitori la durata, conţinutul şi limitele de exercitare a acestor drepturi prevazute in legea 123/2012 precum si cuantumul despagubirilor.
La scurt timp, am primit raspuns “acordarea despagubirilor se face in conformitate cu preveredile HG 135/2011 pentru aprobarea regulilor procdurale privind conditiile si termenii referitori la durata, continutul si limitele de exercitare a drepturilor de uz si de servitute asupra proprietatilor private….. Potrivit acestui act normativ, intra sub incidenta sa doar capacitatile energetice realizate dupa intrarea in vigoare a Legii energiei elecrice nr. 13/2007, abrogate de Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012. In cazul capacitatilor energetice realizate si puse in functiune anterior intrarii in vigoare a legii 13/2007, se acorda despagubiri numai atunci cand, cu ocazia interventiei pentru retehnologizari, reparatii, revizii sau avarii se produc pagube proprietarilor din vecinatatea acesteia.”
Desi nu cunosc existenta vreunui act de expropriere, mereu s-a platit impozit pentru intreaga suprafata.
Am dreptul la despagubiri??
As dori sa incerc si o “varianta nr 2”. Sa obtin un cerficat de urbanism in scop informativ din punct de vedere urbanistic pentru construirea unei locuinte, apoi cu acesta ma voi adresa si celor de la Electrica pentru stabilirea distantei de amplasare a noii constructii.
Pe teren s-ar putea construe o casa, dar, cu stalpul pe mijloc, nu cred ca o sa-mi avizeze favorabil vreodata, determinandu-ma astfel sa-i chem in judecata pentru lipsa de folosinta a terenului.
Cum este corect???#-o
Am efectuat o modificare la apartamentul in care locuiesc in anul 2001, mi-am inchis balconul cu tamplarie termopan, am efectuat o arcada la iesirea in balcon (fara a darama vreun perete de rezistenta) si am facut si o aerisire la baie.
In toamna anului 2014, primaria locala ... la reclamatia unui "vecin" mi-a solicitat verbal sa fac demersuri sa intru in legalitate cu toate aceste modificari.
Consider ca acum, dupa 13 ani primaria nu ma mai poate nici macar obliga sa intru in legalitate, aceasta obligativitate impunandu-se doar dupa aplicarea unei eventuale contraventii in termenul legal, conform legii 50/1991 dar si ordinul 839/2009.
Mai sunt obligat sa intru in legalitate?????? #-o