avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate 1222

Activitate 1222

In 2016 am lucrat din aprilie pana in decembrie in Germania. Cand am venit acasa , am gasit plic de le anaf cu o datorie fata de ei de 1200 lei reprezentand cas-ul pe 2016. Am fost la ei sa vad care e treaba. Astfel .... pana in martie, inclusiv am plata directa la cas ca persoana fara venituri. Din aprilie am lucrat ca angajat in Germania fiind asigurat la AOK. Cand am intrebat de unde si de ce trebuie sa platesc aceasta suma , nu prea au stiu sa-mi raspunda dar mi-au oferit doua optiuni ca sa nu platesc nimik : 1. Sa complectez un formular (nu prea am inteles ce!) pt a anulat formularul care l-am complectat in ianuarie 2016 si voi ramane neasigurat in prezent. 2 Sa aduc formularul E106 de la AOK si iar nu am prea inteles de ce,
Intrebare : daca aduc e 106 voi ramane incontinuare asigurat aici in Romania fara sa mai platesc nimic retroactiv (tinand cont ca nu mai lucrez niciunde) ?
Nu am mai pătit nicio rată de aproape 5 ani.( credit nevoi personale și descoperit de cont) . Krup-ul m-a dat in judecată și am primit o înștiințare că am conturi bancare prezente și viitoare la anumite bănci. Iar de la cealaltă a primit o înștiințare de plată cu o sumă foarte mare de la altă firmă de recuperare .
Vreau să mă angajez de mâine și nu știu cum să procedez, trebuie să iau legătura cu cineva ?
În cazul meu se poate aplica insolvența, falimentul personal? Dacă da , cum trebuie să procedez și ...cum mă ajută pe mine aceasta?
precizez că nu am niciun bun si nicio propietate personală pe numele meu.