avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie bănci, faliment persoană fizică
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie bănci, faliment persoană fizică

Nu am mai pătit nicio rată de aproape 5 ani.( credit nevoi personale și descoperit de cont) . Krup-ul m-a dat in judecată și am primit o înștiințare că am conturi bancare prezente și viitoare la anumite bănci. Iar de la cealaltă a primit o înștiințare de plată cu o sumă foarte mare de la altă firmă de recuperare .
Vreau să mă angajez de mâine și nu știu cum să procedez, trebuie să iau legătura cu cineva ?
În cazul meu se poate aplica insolvența, falimentul personal? Dacă da , cum trebuie să procedez și ...cum mă ajută pe mine aceasta?
precizez că nu am niciun bun si nicio propietate personală pe numele meu.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
1222, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 22:33, 3 Februarie 2015
Insolventa si falimentul sunt aplicabile doar persoanelor juridice.Daca va angajati, exista posibilitatea sa va retina 1/3 din salariu, daca nu aveti nimic pe numele dvs asa cum a-ti specificat.In rest nu aveti ce sa faceti.Adica sunteti persoana fizica si nu puteti sa va declarati ca fiind in stare de faliment ( doar societatile comerciale o pot face)
In instiintarea aceea ati fost informat ca aveti conturile la banci,prezente si viitoare, poprite.
Adica orice conturi veti avea la bancile respective si orice bani vor intra in acele conturi, ei vor fi retinuti ca sa acopere datoria.
Daca va veti angaja si veti primi salariul la una din bancile unde aveti poprire,se va retine din acesti bani,fie toata suma,fie numai o treime sau jumate,functie de cum evolueaza lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi mcmirelus mcmirelus Buna ziua, Am si eu o rugaminte...daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite gnosy gnosy M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat ... (vezi toată discuția)