avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Anaf-ul si E 106
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Anaf-ul si E 106

In 2016 am lucrat din aprilie pana in decembrie in Germania. Cand am venit acasa , am gasit plic de le anaf cu o datorie fata de ei de 1200 lei reprezentand cas-ul pe 2016. Am fost la ei sa vad care e treaba. Astfel .... pana in martie, inclusiv am plata directa la cas ca persoana fara venituri. Din aprilie am lucrat ca angajat in Germania fiind asigurat la AOK. Cand am intrebat de unde si de ce trebuie sa platesc aceasta suma , nu prea au stiu sa-mi raspunda dar mi-au oferit doua optiuni ca sa nu platesc nimik : 1. Sa complectez un formular (nu prea am inteles ce!) pt a anulat formularul care l-am complectat in ianuarie 2016 si voi ramane neasigurat in prezent. 2 Sa aduc formularul E106 de la AOK si iar nu am prea inteles de ce,
Intrebare : daca aduc e 106 voi ramane incontinuare asigurat aici in Romania fara sa mai platesc nimic retroactiv (tinand cont ca nu mai lucrez niciunde) ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 13:17, 13 Ianuarie 2017
Daca nu mai lucrati si, prin urmare, nu achitati contributii de sanatate, nu veti fi asigurat.

Puteti sa va asigurati ca persoana fara venituri platind contributii in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere formular e104 si plata retroactiva a asigurarii de sanatate in romania marley63 marley63 Obtinere formular E104 si plata retroactiva a asigurarii de sanatate in Romania Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la rezolvarea unei probleme ... (vezi toată discuția)
Obtinere formular e104 si plata retroactiva a asigurarii de sanatate in romania marley63 marley63 Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la rezolvarea unei probleme legata de obtinerea formularului E 104 .Sa va spun pe scurt care este problema:eu am ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului detasat in strainatate pe termen lung Simona Ioana Simona Ioana Buna ziua, sotul meu este angajart la o firma romano-germana in Romania si incepand cu data de 15 august 2009 a fost detasat pe baza unui act aditional la ... (vezi toată discuția)