avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate val-c

Activitate val-c

Va mulțumesc!
Ar fi mai bine sa le plătesc eu, în calitate de părinte al copiilor, pentru a evita dobânzi și majorări pana la succesiune? Sau e indicat sa așteptăm momentul succesiunii când vor fi acceptate bunurile și datoriile iar curatorul le va reprezenta interesele?

E=mc² a scris:

Datoriile pe care la are defunctul urmează a fi acceptate împreună cu bunurile acestuia. Nu poți accepta o succesiune fara să accepți și datoriile. Astfel că acestea urmează a fi plătite. Minorii dacă nu sunt reprezentați de un tutore sau curator li se va numi unul în acest sens pentru a reprezenta interesele in mod corespunzător. Nu pot fi executați minorii decât printr-un reprezentant legal.

Buna ziua,
O persoana fizica care a fost organizata ca PFA, decedata in anul 2021, a primit in luna iulie 2022 o somatie si un titlu executoriu de la ANAF pentru obligatii fiscale reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate aferente declaratiei unice estimative pentru anul 2021, depusa inainte de deces.
Mentionez ca termenul legal de plata a obligatiilor fiscale a fost 25 mai 2022, ulterior decesului, si inca nu a fost dezbatuta succesiunea dupa defunct.
Minorii, in calitate de unici mostenitori, nefiind dezbatuta succesiunea si in conditiile in care termenul legal de plata a fost ulterior decesului, pot fi executati silit in aceasta speta?
Multumesc!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri dar si pentru promptitudine.
Nu se pune problema de contestatie intrucat am aflat cu mult dupa cele 10 zile legale ca am de plata pentru acel apartament cam tot atat cat platesc pentru cel in care locuiesc. Vreau sa vand apartamentul si ma asteptam la posibilitatea unor suspendari a unor servicii, atata timp cat nu beneficiez de ele, asa cum s-a putut face cu Enel (unde platesc strict cat consum), cu RDS care suspenda pe o perioada maxima de 3 luni. Deci ma gandeam la suspendare, nu la sistare .... pentru ca cel care va cumpara apartamentul va avea nevoie de aceste servicii.
Procedura de debransare partiala nu se face in timpul sezonului de incalzire (asa este metionat pe site-ul Radet). Cum apartamentul a fost eliberat in acest "sezon", nu-mi ramane decat sa sper ca acesta se va vinde cat mai repede, asa cum spuneati si dvs. Urmeaza sa achit cel putin lunile dec. si ian. iar daca pentru oct. si nov. suma a fost de 500 lei, ma astept sa platesc mai mult. Nu am de gand sa dau drumul caloriferelor pentru ca voi avea si mai mult de plata daca factura aferenta consumului pe bloc va creste. Dar nu pot sa nu constat ca o parte din caldura pe care trebuie sa o platesc a intrat in alte apartamente, nicidecum in al meu, ceea ce nu mi se pare corect.
Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am dat- presedintelui de bloc. Plata caldurii din apartament se calculeaza in fuctie de suprafata utila a acestuia (caloriferele au montate repartitoare, o perioada s-a platit in functie de ele dar de o buna bucata de timp, din nu stiu ce motiv, nu se mai folosesc). Sistemul de termoficare este cel al RADET. Nu exista contor de gaz pe apartament. Sunt insa apometre a caror citire am dat-o acum 2 luni iar de atunci apartamentul este liber.
Desi caloriferele sunt inchise (se poate verifica citind acele repartitoare chiar daca ele nu mai au nicio importanta in calcul) si desi am declarat pe proprie raspundere ca acolo nu mai locuieste nimeni, de ce trebuie sa platesc caldura in apartament in continuare raportat la suprafata utila, ca si cum apartamentul este incalzit? Inteleg ca trebuie sa platesc pentru trecerea tevilor prin apartament dar nu si o parte din caldura de care beneficiaza ceilalti locatari, nicidecum apartamentul meu. Pun aceeasi intrebare si pentru gaz: de ce trebuie sa platesc daca nu exista persoane care sa-l utilizeze? Pentru 2 luni suma nu este deloc de neglijat: aprox. 500 lei
Concret: ce trebuie si ce nu trebuie sa platesc (daca este posibil, cu argument legal)?
Va multumesc.