avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu executoriu ANAF - persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu executoriu ANAF - persoana decedata

Buna ziua,
O persoana fizica care a fost organizata ca PFA, decedata in anul 2021, a primit in luna iulie 2022 o somatie si un titlu executoriu de la ANAF pentru obligatii fiscale reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate aferente declaratiei unice estimative pentru anul 2021, depusa inainte de deces.
Mentionez ca termenul legal de plata a obligatiilor fiscale a fost 25 mai 2022, ulterior decesului, si inca nu a fost dezbatuta succesiunea dupa defunct.
Minorii, in calitate de unici mostenitori, nefiind dezbatuta succesiunea si in conditiile in care termenul legal de plata a fost ulterior decesului, pot fi executati silit in aceasta speta?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
val-c, utilizator
Cel mai recent răspuns: val-c , utilizator 22:46, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc!
Ar fi mai bine sa le plătesc eu, în calitate de părinte al copiilor, pentru a evita dobânzi și majorări pana la succesiune? Sau e indicat sa așteptăm momentul succesiunii când vor fi acceptate bunurile și datoriile iar curatorul le va reprezenta interesele?

E=mc² a scris:

Datoriile pe care la are defunctul urmează a fi acceptate împreună cu bunurile acestuia. Nu poți accepta o succesiune fara să accepți și datoriile. Astfel că acestea urmează a fi plătite. Minorii dacă nu sunt reprezentați de un tutore sau curator li se va numi unul în acest sens pentru a reprezenta interesele in mod corespunzător. Nu pot fi executați minorii decât printr-un reprezentant legal.

Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
val-c, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru plata impozit retroactiv interval interval Socrul meu a decedat in 2004, lasand in urma o casa, o masina si mai multi mostenitori. Succesiunea inca nu a fost dezbatuta, el figurand in continuare la ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru contributie pfa neplatita la sanatate danaetm07 danaetm07 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am un prieten care are in acelasi timp calitatea de salariat, pensionar si PFA. Pe PFA a ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)