avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate sorin-lucian

Activitate sorin-lucian

Am fost pensionat anticipat fara penalizari in iunie 2013,dar fara drept de munca pana in iunie 2014 cand am primit decizia de pensionare cu toate drepturile. .Am 10ani lucrati in gr.I si 8 ani in gr..2. In momentul pensionarii ,conform legii din acel moment,toti anii lucrati in grupe au fost calculati la GR.II de munca.In acest moment,ar fi oportuna o solicitare de recalculare a pensiei ,tinand cont de noile modificari aparute in legea pensionarii?
Răspuns la discuția calcul pensie
Sper ca nu abuzez de disponibilitatea d-va.daca va rog sa ma mai ajutati cu o informatie.
Sotia mea s-a pensionat in iunie 2013,anticipat ,fara penalizare.La vremea respectiva nu s-a luat in calcul gr.I de munca,in care ea avea o activitate de 10 ani.Dupa recentele modificari la legea pensiilor,credeti ca ar fi oportun sa facem o cerere de recalculare a pensiei?Ea a mai avut si 8 ani lucrati in gr.II,si toti cei 18 ania au fost luati in calcul la gr.II conform legislatiei de atunci
Multumesc foarte mult.Acum inteleg.Stagiul de cotizare luat in calcul este de 3 ani,iar reducerea varstei de pensionare este 2a si 6l.O chichita introdusa in lege ca sa ne mai dezavantajeze putin:(.Cred ca am inteles corect acum.
Multumesc pentru promtitudine,dar informatiile mele vis-a-vis de grupa II sunt ca la fiecare an lucrat se iau in calcul la reducere 3 luni.Din tabelul 1, rezulta ca la 8 ani lucrati beneficiez de 2 luni la an ,iar la 12 ani lucrati beneficiez de 2.5 luni????Puteti sa ma lamuriti?
din gr.I 4ani si 10 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 5 luni,iar din grupa II,11 ani si 4 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 9 luni,deci in total,peste 5 ani.Asa fac eu calculul.Rugamintea mea era sa-mi spuneti unde gresesc si de ce in calculul d-vs. apar numai 4 ani 6 luni reducerea varstei de pensionare.Probabil imi scapa ceva,si nu imi dau seama ce?Daca aveti disponibilitatea va rog sa-mi explicati.Cu multumiri!
Eu am facut calculul ca din grupele de munca castig 5 ani,deci ar trebui sa ma pensionez la 60 ani.Puteti sa-mi spuneti unde gresesc?
Discuție pensionare
sunt nascut pe data de 30.05.1956.Din data de 05.09.1977 sunt angajat cu contract de munca.structura vechimii in munca la 30.05.2016,cand voi implini 60 ani,este urmatoarea:
4ani si 10 luni gr.I
11ani si 4 luni gr.II
1an si 4 luni serviciu militar
8 luni concediu fara plata
8 luni somaj
19ani si 10 luni conditii normale
Intrebaqrea este:la 30.05.2016 pot iesi la pensie cu toate drepturile?
Discuție calcul pensie
as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul de greoaie,mie imi rezulta alta suma,insa nu sunt sigur daca le-am folosit corect .As vrea sa fac o verificare profesionista a dosarului de pensie,pentru a stii cu siguranta daca este sau nu cazul de solicitare a unei recalculari.