avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate Aequitas

Activitate Aequitas

Nu se poate introduce, nici daca se disjunge actinea civila in cadrul procesului penal?
Nu am cerut, pentru ca nu stiam ca trebuie sa cer eu. Nu se mai poate introduce acum? pe nicio cale?
Buna ziua,

Am fost victima unui accident de circulatie, soldat cu vatamare corporala grava, m-am constituit parte civila in fata instantei de judecata,in cadrul procesului penal, dupa care am cerut introducerea in cauza a RCA , acest lucru fiind respins de instanta in baza articolului 21 raportat la articolul 20 cod procedura penala. Din Decizia Nr1 /2016 a ICCJ reiese ca RCA este singurul raspunzator de acoperirea prejudiciului. Ce pot face in momentul de fata pentru a introduce in cauza RCA in cadrul procesului penal, fara a mai fii nevoie de un proces pe latura civila . Multumesc anticipat.
Deci cei de la gaz nu sunt obligati sa ingroape acea teava, pentru ca eu sa pot face o intrare mai larga. Sa inteleg ca aceste costuri vor fi suportate de mine..Am sa rasfoiesc legea gazelor, deoarece vreau sa deschid un magazin de piese auto, si va trebui sa fac o scara peste conducta care trece pe langa casa, pentru a face o usa catre strada principala. Insa daca descopar ca teava este pusa la o distanta neregulamentara de casa, sper sa rezolv mai repede problemele.
Buna ziua! Ma adresez dumneavoastra cu scopul de a afla raspunsul la o intrebare care ma macina de mult timp. Am cumparat o casa aflata la strada principala din oras. Problema mea este magistrala de gaz, care in momentul in care a fost construita a fost bagata sub pamant doar in fata unei porti mici. Acest lucru ma incomodeaza deoarece nu pot sa fac o intrare pe pentru a baga masina in curte. O alta problema ar fi ca aceasta teava de gaz trece exact pe langa casa, la maxim 15 cm distanta. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala cu privire la distanta care trebuie respectata fata de imobile cand se face constructia magistralei, si daca pot face ceva cu accesul in curte. Multumesc anticipat.