Am fost victima unui accident de circulatie, soldat cu vatamare corporala grava, m-am constituit parte civila in fata instantei de judecata,in cadrul procesului penal, dupa care am cerut introducerea in cauza a RCA , acest lucru fiind respins de instanta in baza articolului 21 raportat la articolul 20 cod procedura penala. Din Decizia Nr1 /2016 a ICCJ reiese ca RCA este singurul raspunzator de acoperirea prejudiciului. Ce pot face in momentul de fata pentru a introduce in cauza RCA in cadrul procesului penal, fara a mai fii nevoie de un proces pe latura civila . Multumesc anticipat.
Păi partea responsabilă civil nu are interesul introducerii asiguratorului? Adică prin neintroducerea asiguratorului ii revine obligația suporterii despăgubirilor stabilite de instanta fără ca asiguratorul sa plateasca ceva?
Asiguratorul are calitatea de parte responsabila civilmente in procesul penal.
Potrivit art. 21 alin. (1) raportat la art. 20 alin. (1) C. proc. pen. introducerea în procesul penal a părţii responsabile civilmente poate avea loc, la cererea părţii îndreptăţite potrivit legii civile, până la începerea cercetării judecătoreşti.