avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Asigurator respins in cadrul procesului penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Asigurator respins in cadrul procesului penal

Buna ziua,

Am fost victima unui accident de circulatie, soldat cu vatamare corporala grava, m-am constituit parte civila in fata instantei de judecata,in cadrul procesului penal, dupa care am cerut introducerea in cauza a RCA , acest lucru fiind respins de instanta in baza articolului 21 raportat la articolul 20 cod procedura penala. Din Decizia Nr1 /2016 a ICCJ reiese ca RCA este singurul raspunzator de acoperirea prejudiciului. Ce pot face in momentul de fata pentru a introduce in cauza RCA in cadrul procesului penal, fara a mai fii nevoie de un proces pe latura civila . Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Aequitas , utilizator 22:32, 9 Mai 2017
Nu ati solicitat introducerea pana la inceperea cercetarii judecatoresti?
Nu am cerut, pentru ca nu stiam ca trebuie sa cer eu. Nu se mai poate introduce acum? pe nicio cale?
Nu, doar daca partea responsabila civilmente este de acord cu introducerea sa in cauza dupa inceperea cercetarii judecatoresti.
Păi partea responsabilă civil nu are interesul introducerii asiguratorului? Adică prin neintroducerea asiguratorului ii revine obligația suporterii despăgubirilor stabilite de instanta fără ca asiguratorul sa plateasca ceva?
Asiguratorul are calitatea de parte responsabila civilmente in procesul penal.
Potrivit art. 21 alin. (1) raportat la art. 20 alin. (1) C. proc. pen. introducerea în procesul penal a părţii responsabile civilmente poate avea loc, la cererea părţii îndreptăţite potrivit legii civile, până la începerea cercetării judecătoreşti.

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta a unei societati radiate rrocambole rrocambole Conform art.21 CPP ,,Daca una dintre parti este o persoana juridica, .... in caz de desfiintare sau de dizolvare se introduc in cauza ( ca si parte civila) ... (vezi toată discuția)
Citatie ca persoana vatamata 1georgegeorgegeorge 1georgegeorgegeorge Buna ziua, copilul meu in varsta de 21 de ani a fost injunghiat si este chemat in instanta in calitate de persoana vatamata, dosarul avand ca obiect : ... (vezi toată discuția)
Cereri noi cu ocazia rejudecarii cauzei pe fond? dandanaua dandanaua Sentinta penala data la fond a fost casata in apel cu trimiterea cauzei spre rejudecarea fondului. Motivul casarii: nemotivarea de catre instanta de fond a ... (vezi toată discuția)