avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces pe proprietate blocat de magistrala gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces pe proprietate blocat de magistrala gaz

Buna ziua! Ma adresez dumneavoastra cu scopul de a afla raspunsul la o intrebare care ma macina de mult timp. Am cumparat o casa aflata la strada principala din oras. Problema mea este magistrala de gaz, care in momentul in care a fost construita a fost bagata sub pamant doar in fata unei porti mici. Acest lucru ma incomodeaza deoarece nu pot sa fac o intrare pe pentru a baga masina in curte. O alta problema ar fi ca aceasta teava de gaz trece exact pe langa casa, la maxim 15 cm distanta. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala cu privire la distanta care trebuie respectata fata de imobile cand se face constructia magistralei, si daca pot face ceva cu accesul in curte. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:54, 16 Ianuarie 2015
Gasiti raspuns la problema dvs. daca veti studia Legea gazelor nr. 351 din 14 iulie 2004 cu modificarile si completarile ulterioare.
La data construirii/ montajului magistralei de gaz, inteleg ca proprietatea dvs. era construita. La data respectiva, lucrarea nu se putea face decat in baza unui proiect care atinut cont de situatia existenta in teren, respectiv de existenta acelei porti de care amintiti.
Daca doriti sa faceti o intrare mai larga si magistrala nu va permite, va trebui sa luati legatura cu firma de distributie gaze care in baza unui alt proiect, cu obtinerea avizelor/ autorizatiilor necesare conform legii, va putea modifica actuala configuratie.
Costurile (proiectul, autorizatiile, executia lucrarii, etc.) nu sunt deloc neglijabile.
Deci cei de la gaz nu sunt obligati sa ingroape acea teava, pentru ca eu sa pot face o intrare mai larga. Sa inteleg ca aceste costuri vor fi suportate de mine..Am sa rasfoiesc legea gazelor, deoarece vreau sa deschid un magazin de piese auto, si va trebui sa fac o scara peste conducta care trece pe langa casa, pentru a face o usa catre strada principala. Insa daca descopar ca teava este pusa la o distanta neregulamentara de casa, sper sa rezolv mai repede problemele.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Aequitas, utilizator
Costurile acestor lucrari vor fi suportate integral de dvs.
Nu puteti construi legal o scara peste magistrala de gaz daca nu obtineti avizul pe proiectul de ctii. pentru amplasament si solutie tehnica de montaj a scarii de la firma de distributie gaze.
Este greu de crezut ca proiectul in baza caruia s-a montat magistrala de gaze nu respecta preverile legale. Daca nu s-a facut cu proiect (personal nu cred ca este posibil) sau daca nu a fost respectat proiectul de catre constructor (la fel de greu de crezut, in conditiile in care acest gen de lucrari sunt supuse avizarii/ autorizarii, receptiei de lucrari pe etape si receptiei finale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ... horeaeugen horeaeugen De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ce imi blochează accesul în curte cu masina. Singura solutie pertinentă din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze Intrebare2017 Intrebare2017 Suntem 2 proprietare intr-o casa. Eu sunt proprietarui etajului. Vecinul s-a racordat la gaze fara acordul meu si nici nu doreste ca eu sa ma racordez la teava ... (vezi toată discuția)