avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Activitate gabi1981

Activitate gabi1981

Buna seara,

Banca poate fi trasa la raspundere pentru ca a dat curs unei solicitari fraudulente de chargeback (SEPA recall) fara sa se asigure si fara sa isi anunte clientul?

Context: in urma unei tranzactii online, platitorul a primit bunul si la scurt timp acesta a solicitat bancii sale returnarea sumei platite. Astfel, banca platitorului a contactat banca beneficiarului, iar aceasta din urma a dat curs solicitarii de returnare fara sa verifice sau sa anunte clientul. Paguba: 10K Eur.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, si multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Am contestat un proces verbal pentru amenda radar (motivul: nu circulam cu 75km/ora asa cum a mentionat agentul constatator; viteza era in jur de 60km/ora).
Am solicitat instantei sa oblige politia rutiera la prezentarea probelor (fotografie, înregistrări), certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate, autorizaţia de operator radar. Politia rutiera a prezentat probele, mai putin fotografia/inregistrarea care ar fi dovedit cu ce viteza circulam.

Tocmai ce am primit hotararea judecatoreasca prin care se respinge plangerea ca nefondata. Aici este mentionat "Sub aspectul probatoriului, instanta a incuviintat si administrat pentru parti, proba cu inscrisurile despuse la dosar si proba cu inregistrarea video, considererand aceste probe admisibile"

Eu nu am primit aceasta proba cu inregistrarea foto/video, trebuia sa fiu prezent in sala de judecata?