avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare p-v de constatare a contraventiei - amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare p-v de constatare a contraventiei - amenda radar

Buna ziua, si multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Am contestat un proces verbal pentru amenda radar (motivul: nu circulam cu 75km/ora asa cum a mentionat agentul constatator; viteza era in jur de 60km/ora).
Am solicitat instantei sa oblige politia rutiera la prezentarea probelor (fotografie, înregistrări), certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate, autorizaţia de operator radar. Politia rutiera a prezentat probele, mai putin fotografia/inregistrarea care ar fi dovedit cu ce viteza circulam.

Tocmai ce am primit hotararea judecatoreasca prin care se respinge plangerea ca nefondata. Aici este mentionat "Sub aspectul probatoriului, instanta a incuviintat si administrat pentru parti, proba cu inscrisurile despuse la dosar si proba cu inregistrarea video, considererand aceste probe admisibile"

Eu nu am primit aceasta proba cu inregistrarea foto/video, trebuia sa fiu prezent in sala de judecata?

Cel mai recent răspuns: gabi1981 , utilizator 10:15, 18 Februarie 2016
ca sa vedeti video trebuie sa fiti prezent in sala de judecata. puteteati sa cereti capturi foto de pe video, DAR video nu se trimite petentului, numai in instanta se poate vizualiza.
Faceti apel si apoi la apel va prezentati si vizualizati in instanta proba video.
SUcces!
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare video cyan cyan am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)
Aratarea motivelor de fapt si de drpet ku990 ku990 Am fost oprit pentru viteza si mi s-a retinut permisul 90 zile. Am depus contestatie deoarece doresc sa vad proba video cu masina si viteza mea, pentru ca eu ... (vezi toată discuția)
Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este brigada ... cyan cyan Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este Brigada rutiera, speta fiind viteza de 81 km/h, respectiv, depasirea cu 31-40 km/h a vitezei admise ... (vezi toată discuția)