avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara, Banca poate fi trasa la raspundere pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara, Banca poate fi trasa la raspundere pentru ca a dat ...

Buna seara,

Banca poate fi trasa la raspundere pentru ca a dat curs unei solicitari fraudulente de chargeback (SEPA recall) fara sa se asigure si fara sa isi anunte clientul?

Context: in urma unei tranzactii online, platitorul a primit bunul si la scurt timp acesta a solicitat bancii sale returnarea sumei platite. Astfel, banca platitorului a contactat banca beneficiarului, iar aceasta din urma a dat curs solicitarii de returnare fara sa verifice sau sa anunte clientul. Paguba: 10K Eur.
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 06:50, 22 August 2020
Eu cred că se poate acționa, deoarece banca este în culpă dacă nu a respectat prevederile convenției bancare încheiată între bancă și client.
În primul pas, mergeti pe mana ANPCului, investigheaza si solutioneaza mai rapid cazurile decat tribunalul.
Daca nu primiti raspuns favorabil(banii inapoi) actionati banca la instanta.


Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea anticipata stevethegreat stevethegreat In 2001 eu si sotia am contractat un credit ipotecar de la o banca mare de la noi, din Bucuresti. Creditul a fost in EUR pe 10 ani. Incepand cu 2003 am inceput ... (vezi toată discuția)
Diferenta de curs valutar la chargeback casual casual Buna ziua, am avut o problema cu o tranzactie in EUR si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva. In urma cu o saptamana am facut o plata in euro la un ... (vezi toată discuția)
E posibil debitarea unui cont bancar fãrã înºtiinþarea sau aprobarea proprietarului? stefensoon71 stefensoon71 Bună ziua, Având cont curent (în RON) şi card de debit VISA, cu ocazia cumpărăturilor plătesc cu cardul, când e posibil. Cu ocazia unei ... (vezi toată discuția)