A fost usor, s-a dat un text de transcris, in 8 minute, respectandu-se niste cerinte: scriere integrala si corecta, cu diacritice si punctuatie, cateva cuvinte bolduite, aliniere stanga-dreapta, initializare pagina.
Buna seara! Pe scurt, povestea ar fi urmatoarea: tatal meu a vandut o casa la tara in anul 2008, dar cumparatorii s-au razgandit si nu au vrut sa achite restul de bani (tata a primit 10.000 lei avans, apoi inca 20.000 lei), dar nici nu au vrut sa paraseasca locuinta, ei intentand proces pentru cumpararea casei doar cu suma data deja. Dupa 4 ani de procese, tata si-a recuperat casa, iar acestia au parasit locuinta in sept.2012. In urma procesului, tata trebuie sa restituie cei 20.000 lei (cei 10.000 au fost pierduti de catre cumparatori), plus cheltuieli de judecata. Dupa incheierea procesului a inceput sa trimita lunar suma de 500 lei, bani pe care cumparatorul nu a vrut sa-i primeasca, iar acum 3 zile tata a primit somatie de la executor ca in 7 zile sa achite toata suma de bani, daca nu, va fi executat silit, executorul spunandu-i ca va scoate la licitatie apartamentul in care locuieste cu mama mea. Amandoi sunt pensionari, nu mai pot contracta un credit la banca, casa de la tara a fost pusa din nou in vanzare, ca sa poata restitui banii, iar pana cand se va vinde, pot achita lunar o suma de bani. Pot cere prin contestatie la executare acest lucru? Multumesc!
Din cate am inteles, asociatia are juristul ei, angajat cu contract de colaborare, cu salariul platit de proprietari. Noi platim o cota lunara pentru salarii: administrator, casier, jurist, femei de serviciu etc.
Am fost actionata in judecata de catre asociatia de proprietari datorita unei restante la intretinere (1200 lei). Procesul va avea loc in iunie 2012. Am achitat suma restanta in doua transe, in decembrie si ianuarie. Pe chitanta din decembrie e oprita si suma de 50 lei reprezentand cheltuieli de judecata, iar pe chitanta din ianuarie 2012 suma de 192 lei - cheltuieli judiciare. E normal sa mi se opreasca cheltuieli de judecata inainte de procesul propriu-zis?
Revin la subiect.... in aprilie 2009 cumparatorii au deschis actiune in instanta pentru a obtine casa parintilor meu cu pretul din antecontract. Dupa aproape 2 ani de proces, au pierdut, li s-a respins si recursul. Care sunt urmatorii pasi? Cum se poate rezilia ante-contractul si cum poate fi evacuat asa-zisul cumparator din imobil?
Inregistrarile telefonice pot fi folosite ca inscrisuri doveditoare pentru pretul real al casei, in cazul in care cumparatorii actioneaza in judecata vanzatorii pentru refuzul de a semna actele finale? In antecontract intr-adevar se mentioneaza faptul ca ei platesc dublul avansului, daca se razgandesc. La telefon au recunoscut faptul ca au de platit 75000, ba chiar cer si alte terenuri in plus pentru a plati aceasta suma si nu suma trecuta in antecontract.
Parintii mei au vandut o casa cu terenul aferent in septembrie 2008, antecontractul de vanzare-cumparare incheindu-se pe o suma mult mai mica, la rugamintea cumparatorilor de a plati taxe notariale mai mici. Datorita faptului ca schita cadastrala nu corespunde cu titlul de proprietate, rectificarea titlului intarzie intocmirea actelor finale de vanzare-cumparare. Cumparatorii s-au mutat deja in locuinta inca de la intocmirea antecontractului. Acum, invocand criza financiara, refuza sa mai plateasca parintilor pretul stabilit initial, scotand in evidenta faptul ca antecontractul e intocmit pe 35000 lei in loc de 75000 lei, suma negociata. Ce sanse sunt ca ei sa primeasca pretul real al casei sau, daca nu e posibil, sa anuleze antecontractul de vanzare cumparare, restituind suma primita ca avans? Mentionez ca , cumparatorii vor sa obtina casa la pretul stipulat in antecontract, refuzand sa primeasca banii inapoi.