avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensionari
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensionari

Buna seara! Pe scurt, povestea ar fi urmatoarea: tatal meu a vandut o casa la tara in anul 2008, dar cumparatorii s-au razgandit si nu au vrut sa achite restul de bani (tata a primit 10.000 lei avans, apoi inca 20.000 lei), dar nici nu au vrut sa paraseasca locuinta, ei intentand proces pentru cumpararea casei doar cu suma data deja. Dupa 4 ani de procese, tata si-a recuperat casa, iar acestia au parasit locuinta in sept.2012. In urma procesului, tata trebuie sa restituie cei 20.000 lei (cei 10.000 au fost pierduti de catre cumparatori), plus cheltuieli de judecata. Dupa incheierea procesului a inceput sa trimita lunar suma de 500 lei, bani pe care cumparatorul nu a vrut sa-i primeasca, iar acum 3 zile tata a primit somatie de la executor ca in 7 zile sa achite toata suma de bani, daca nu, va fi executat silit, executorul spunandu-i ca va scoate la licitatie apartamentul in care locuieste cu mama mea. Amandoi sunt pensionari, nu mai pot contracta un credit la banca, casa de la tara a fost pusa din nou in vanzare, ca sa poata restitui banii, iar pana cand se va vinde, pot achita lunar o suma de bani. Pot cere prin contestatie la executare acest lucru? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 :sorry:Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)
Am fost inselata de surorile mele cu sulta Nicoleta1960 Nicoleta1960 Am fost inselata de surorile mele si acum nu stiu cum sa procedez. Suntem 5 surori. Ambii parinti au decedat. Eu am avut grija de ei la batranete si am ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata sau imbogatire fara justa cauza horni horni Am achitat un avans de 20.000 lei pentru cumpararea unui imobil vanzatorului care, ulterior s-a razgandit si a retras de la notariat actele, fara sa mai ... (vezi toată discuția)