avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost inselata de surorile mele cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost inselata de surorile mele cu sulta

Am fost inselata de surorile mele si acum nu stiu cum sa procedez.
Suntem 5 surori. Ambii parinti au decedat.
Eu am avut grija de ei la batranete si am facut inmormantarile doar pe banii mei.
Casa batraneasca la tara.
3 surori de comun acord au hotarat sa-mi lase mie casa contra unei sume de bani - 10.000 lei.
A patra sora nu a dorit sa cedeze pe motiv ca mai sta cativa ani si apoi pleaca la Brasov unde avea locuinta. Dorea sa mai stea cativa ani la tara.
Au venit cele 3 surori la mine, am scos banii, dar am cerut sa facem si ceva acte si totodata le-am spus ca sunt disponibila sa platesc si pentru cealalta sora aceeasi suma de bani cu conditia sa stea cat va mai dori ea.
Cele 3 surori au inteles, ne-am impacat la suma de 10.000 de lei pentru fiecare - adica 30.000 de lei si am hotarat sa facem intr-un fel sa le dau banii in asa fel incat sa fiu si eu linistita din punct de vedere legal.
Ele au convenit sa ma dea in judecata. Pe timpul judecatii nu mi-am angajat avocat pe motiv ca intelegerea este intelegere.
S-a facut o evaluare a proprietatii si instanta m-a pus sa platesc cate o sulta de 18.000 de lei fiecarei surori. Eu nu am mai depus recurs deoarece am considerat ca intelegerea intre noi se va respecta.#-o Dupa ce a ramas definitiva hotararea doua surori s-au razgandit si cer 18.000 de lei si nu vor sa mai primeasca suma de 10.000 de lei.X-(
Am stat de vorba cu ele, am vrut sa le dau cate 10.000 de lei dar ele nu vor sa mai auda de nimic. Cu celelalte doua surori m-am impacat. M-am impacat chiar cu cea cu care credeam ca nu ma impac - cea care nu dorea sa plece de acolo. Au ramas cele doua cu care convenisem dinainte la suma de 10.000 de lei.
Au venit actele de la executor sa ma execute!:((
Ce pot sa mai fac? Ce alte cai de atac mai am? M-au inselat, am martori ca asa a fost intelegerea inainte de judecata dar acum vor 18.000 de lei in loc de 10.000 de lei cum a fost intelegerea.

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata run2me run2me In urma cu 7 ani cand tatal meu a murit am ajuns la un inteles verbal cu surorile mele ca daca eu ma ocup de inmormantari,pomeni,intretinerea proprietatii,sa o ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune dupa succesiune nicoletaX32 nicoletaX32 Suntem 2 surori la parinti ( eu cea mare care inca locuiesc in casa parintilor ), m-am ocupat de acestia 25 de ani ( operatii, inmormantari, plati utilitati si ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa ma ajutati cu o situatie extrem de urgenta: in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond ... (vezi toată discuția)