In urma cu 7 ani cand tatal meu a murit am ajuns la un inteles verbal cu surorile mele ca daca eu ma ocup de inmormantari,pomeni,intretinerea proprietatii,sa o ajut pe mama mea si alte cheltuieli proprietatile vor fi ale mele.Acum 3 ani din pacate a murit si mama mea iar intelegerea verbala a fost aceeasi.Am facut inmormantari,parastase,am cheltuit cu renovari si alte detalii ajungand la o suma impresionanta de sute de milioane.Dupa ce a murit si mama am decis ca sa fac succesiunea ca sa pot sa repar si sa am grija de tot de pe proprietate dar m-am lovit de o situatie neprevazuta..o sora nu mai vrea sa renunte la dreptul ei(15%)din proprietate iar pentru ca ,cealalta sora a murit mostenitor a ramas fiul,acesta spunand ca daca renunta sora renunta si el deci am considerat ca nu e drept sa fac succesiunea.Avand in vedere ca ei nu se ingrijesc de partea lor din proprietate,nu au avut niciodata grija de proprietate iar eu am contribuit la platirea internarilor spitalicesti ale parintilor,parintii locuit la mine in casa cand erau grav bolnavi pana in momentul cand au murit,am intretinut proprietatea si am platit taxe,impozite,inmormantari,pomeni tot ce putea sa mai existe iar ei nu au dat nici macar de o paine intrebarea este urmatoarea:Pot sa-i dau in judecata sa-mi reccuperez sumele de bani ca despagubire morala si financiara si sa fac succesiunea iar ei sa nu fie mostenitori?Daca da imi trebuiesc martori,documente financiare(nu am pentru toate lucrurile platite)?(taxele si impozitele curg si daca nu platim se adauga penalitati,cladirile se darama,curtea e plina de buruieni )Astept un rasp urgent!
Intelegerile verbale, din pacate, nu au nicio valoare din cauza ca nu pot fi dovedite. Nu puteti sa va indepartati surorile sau pe reprezentantii acestora de la mostenire. Tot ce puteti este sa va recuperati (macar o parte din) banii cheltuiti. Evident ca aveti nevoie de martori si documente care sa ateste toate cheltuielile facute, e normal ca va trebui sa dovediti aceste lucruri instantei. Altfel cum sa va creada ca ati facut intr-adevar acele cheltuieli din banii proprii??
Stiu ca intelegerile verbale nu au nici valoare ,cel putin in fata justitiei,stiu si faptul ca trebuie sa demonstrez ca au fost cheltuiti bani .Nu ma multumesc cu o parte din bani pentru ca nu este vorba de 2000lei .Nepasarea din punct de vedere moral si financiar este intr-un stadiu in care a devenit insuportabila.Vroiam sa aflu ce sanse am in instanta si ce pot sa rezolv pentru ca si acolo totul se rezolva tot cu bani(cheltuieli de judecata).
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune
luxa.roman
Va intreb daca, in conditiile in care eu am avut grija in ultimii ani de sanatatea si intretinerea parintilor mei si tot eu m-am ocupat absolut singur de ... (vezi toată discuția)